Eliteserien 2019

Trodde de hadde signert ny keeper. Så ble det stille

Kristiansund var enig med armensk keeper om en overgang. Så ble det helt stille fra både spiller og agent.

PÅ KEEPERJAKT: Christian Michelsen og Kristiansund endte på en imponerende 5. plass i fjor. Nå har de mistet den viktige sisteskansen Sean McDermott, og jakter erstattere. Foto: NTB/Scanpix
PÅ KEEPERJAKT: Christian Michelsen og Kristiansund endte på en imponerende 5. plass i fjor. Nå har de mistet den viktige sisteskansen Sean McDermott, og jakter erstattere. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var lokalavisa Tidens Krav som først omtalte den spesielle saken.

Etter å ha mistet både første- og andrekeeperne sine fra forrige sesong, har Kristiansund og hovedtrener Christian Michelsen vært på jakt etter nye sisteskanser i vinter.

SOLGT: Sean McDermott var Kristiansunds beste spiller i fjor. Foto: NTB/Scanpix
SOLGT: Sean McDermott var Kristiansunds beste spiller i fjor. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

En av Eliteseriens aller beste keepere de siste to sesongene, Sean McDermott, forsvant til rumensk fotball rundt årsskiftet, mens andrekeeper Conny Månsson ble fristilt av nordmøringene etter 2018-sesongen.

Hittil i år har KBK signert Serigne Mor Mbaye på keeperplass. 23-åringen kom fra Vikingur på Island, men klubben er naturlig nok på jakt etter en keeper til, i tillegg til unggutten Andreas Vaikla som er i stallen fra før.

I forrige uke trodde klubben at dette var i boks, da de fikk både muntlig og skriftlig ja fra den armenske keeperen Arsen Beglaryan.

TIl tross for dette, får vi nok likevel aldri se Beglaryan i KBK-drakt.

- Kunne involvert FIFA

Kenneth Leren, sportssjef i KBK, forteller at en avtale var på plass mellom partene, og at agenten hadde gitt grønt lys for at spilleren skulle spille for Kristiansund.

- Det ble plutselig helt stille. Så fikk vi høre at han hadde signert en kontrakt i Hviterussland, sier Leren til Eurosport.

Problemet var at den hviterussiske klubben Luch også hadde kastet seg inn i kampen om keeperen, en kamp KBK var overbevist om at de allerede hadde vunnet.

Beglaryan snudde på femøringen, og bestemte seg heller for å spille for Luch, framfor å flytte til Vestlandet.

- Det er ikke innafor, men vi har valgt å ikke gjøre noe mer med det. Vi kunne involvert FIFA, men det føles ikke som vi har noen hensikt med det her. Vi vil ha spillere som virkelig ønsker å spille for KBK, sier Leren videre til samme kanal.

Nå ser klubben på andre alternativ, men Leren kan ikke si veldig mye på det nåværende tidspunktet.

- Vi har kommet ganske langt med et alternativ, men ønsker ikke røpe mer enn som så foreløpig, sier sportssjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer