- Trodde det var et gullhopp

Roar fikk gullfølelsen da han landet i finalen.

SAPPORO (Dagbladet.no): - Herlig, var Roar Ljøkelsøys første kommentar da han møtte Dagbladet.no etter VM-bronsen.

Mot alle odds tok han bronsen i favorittbakken sin i Japan. Sesongen har vært uvanlig tung for hoppveteranen, som selv har vært usikker på om han kom til å komme tilbake som topphopper.

- Ja, jeg har vært usikker på det, men når jeg får en medalje rundt halsen er det enklere å glemme de tunge tingene, sier han.

Bronsen god som gull

For Roar Ljøkelsøy sparer vanligvis ikke på plasseringer med tosifrede tall. Når det butter i mot i bakken, uten bedring i sikte, er det lett å bli motløs. Det har han vært også.

- Jeg hadde ikke tro på at dette skulle være mulig før i Zakopane. Det var mitt første skikkelige skihopp i vinter, sier Ljøkelsøy.

Derfor føltes også bronsen som gull. Ikke minst fordi han trodde han kom til å vinne da han landet etter sistehoppet sitt.

- Jeg trodde faktisk at det skulle holde til gull da jeg landa. Da jeg slo Malysz som har vært best på alle treningene her nede trodde jeg ikke det skulle være mulig å hoppe lenger enn mitt hopp. Men all ære til de andre gutta, de kom seg ned de også, smiler Roar.

JUBLET: Roar Ljøkelsøy jublet etter andrehoppet i Sapporo. Der og da føltes det som et gullhopp. Foto: Scanpix
JUBLET: Roar Ljøkelsøy jublet etter andrehoppet i Sapporo. Der og da føltes det som et gullhopp. Foto: Scanpix Vis mer

Mektig imponert

Støtteapparatet i det norske laget er hoppende glade på Roars vegne. Og ikke så rent lite imponerte.

- Det er ganske enestående å gjøre sin beste konkurranse i VM, i en sesong han har slitt uvanlig mye. Det er bare å bøye seg i støvet, sier sportssjef Clas Brede Braaten.

Også Mika Kojonkoski er på vei ned i snøen av ren beundring. Han har jobbet mye med detaljene som skulle få hoppveteranen på rett spor, men trodde ikke han hadde klart det i tide.

- Dette er utrolig. Han har ikke hoppet bra i hele år, men i VM presterer han! I dag viste han sin mentale styrke nok en gang, sier Kojonkoski, og legger til at også han trodde Roar skulle vinne etter det andre hoppet.

- Jeg trodde det, og derfor er jeg litt skuffa over at vi ikke fikk gullet. Men når jeg får satt meg ned på hotellet i kveld blir jeg nok veldig fornøyd med den bronsen også, smiler hoppsjefen.

- Trodde det var et gullhopp
GULLSMAK: For Roar Ljøkelsøy var bronsemedalje en seier i dag.