«Trodde det var greit at jeg drakk»

ASKER: - Det var flere andre utøvere og trenere som drakk, og jeg trodde det var greit, sa Pål Arne Fagernes da Dagbladet møtte ham i går kveld.

Spydkaster Pål Arne Fagernes (27) ble i forbindelse med friidrettsstevnet i Haugesund den 31. mai observert synlig beruset på Café MM. Selv føler Pål Arne at han ikke har gjort noe galt, eller brutt noen regler.

Etter et oppslag i VG søndag sendte Norges friidrettsforbund i går kveld ut en pressemelding angående saken. Der skriver forbundet blant annet følgende:

«Forbundet ønsker å presisere at deler av artikkelen i VG ikke medfører riktighet:

  • Støtten Pål Arne Fagernes får fra Olympiatoppen gis ikke under forutsetning av totalt avhold - slik som VG hevder
  • Det foreligger ingen kontrakt mellom Fagernes og trener Pål Berntzen om totalavhold for denne sesongen slik VG hevder

- Pål Arne har fått beskjed om at dette ikke må gjenta seg i forbindelse med idrettsarrangement, sier Tjalve-formann Svein Lilleberg. Men Pål Arnes klubb nøyer seg med irettesettelse i denne omgang.

Har større ansvar

- Dette som har skjedd i etterkant er en tankevekker. Jeg skjønner imidlertid ikke at det skal være ulovlig å ta seg et par øl. Du bryter ikke loven, sier Fagernes.

- Bør du som har to tidligere dommer med alkohol involvert være mindre beskyttet enn andre utøvere, til tross for at du har ferdigsonet straffen?

- Det blir litt spesielt siden jeg har vært oppe i slike episoder tidligere. Jeg har litt større ansvar enn andre folk. Men så lenge jeg ikke opptrer klovnete, idiotisk eller ulovlig i fylla, så skjønner jeg ikke at det skal være mulig å reagere med slik dobbeltmoral som VG har gjort, sier Fagernes.

Han er forbannet på at saken har havnet i mediene.

- Jeg satt og drakk øl sammen med VGs representant. Han ga tydelig uttrykk for at episoden ikke skulle omtales, sier Fagernes.

Til dette har VGs nyhetsredaktører Hans Christian Vadseth følgende kommentar:

- Det har aldri vært inngått noen avtale med Fagernes. Vi har visst om saken lenge, og grunnen til at vi valgte å trykke saken er at Olympiatoppen har reagert.

Også Dagbladet og TV2 var til stede i baren sammen med Pål Arne Fagernes den aktuelle kvelden. Det samme var også store deler av Friidretts-Norge, blant andre Geir Moen, John Ertzgaard, Andreas Thorkildsen, Aham Okeke og hans trener Einar Sagli.