- Trodde det var helt urealistisk at jeg ble satset på nå

Lillebror Bø blir landslagskollega med storebror.

SUPERTALENT: Johannes Thingnes Bø er med sine 18 år blant tidenes yngste landslagsløpere i skiskyting.Foto: Ole Kristian Stoltenberg / NTB scanpix
SUPERTALENT: Johannes Thingnes Bø er med sine 18 år blant tidenes yngste landslagsløpere i skiskyting.Foto: Ole Kristian Stoltenberg / NTB scanpixVis mer

Tarjei Bø (23) får konkurranse fra lillebror Johannes Thingnes Bø (18) på skiskytterlandslaget kommende sesong, skriver VG. Lars Berger får fortsatt tillit, men må prestere.

Berger fra Lesja skuffet sist sesong. Spesielt på standplass har han utfordringer som må løses.

- Lars må levere. Han har ingen gode prestasjoner denne sesongen. Han må ta et tak nå og har en jobb å gjøre. Lars må ha meritter å slå i bordet med etter kommende sesong. Han har hatt de største utfordringene på standplass, men må vise helhetlig framgang i skiskyting, sier sportssjef Per Arne Botnan til NTB.

Samtidig er det klart at Johannes Thingnes Bø tas opp fra juniorlandslaget.

- Det har ikke gått opp for meg. Det var en artig beskjed å få selv om jeg vurderte det som helt urealistisk at de skulle satse på meg nå. Men jeg er ydmyk for å ha fått en slik sjanse. Jeg føler meg privilegert, sier 18 år gamle Johannes Thingnes Bø til VG.

Skiskytter på fulltid Bø fikk mandag beskjeden om at han flyttes opp fra juniorlandslaget. Han skal gjøre seg ferdig med videregående skole i vår. Deretter blir det skiskyting på full tid.

- Jeg kan ikke la en sånn sjanse gå fra meg. Nå blir det kun skiskyting det kommende året. Jeg skal gjøre alt for å bli en god skiskytter, sier Bø til VG.

Espen Nordby Andersen, Roger Grubben og Ola Ravald er nye trenere på herrelandslaget denne sesongen.

- Johannes skal opp på landslaget for å lære. Vi skal bruke tid på ham. Det er fortsatt junior-VM som er hovedmålet. Verdenscupen og alt annet blir bonus. Vi håper han skal lære mye av erfaringen til Ole Einar Bjørndalen, sier Botnan.

Herrelandslaget neste sesong vil bestå av Lars Berger (Dombås), Ole Einar Bjørndalen (Simostranda), Rune Brattsveen (Nordre Land), Johannes Thingnes Bø (Markane), Tarjei Bø (Markane), Alexander Os (Ishavslaget) og Emil Hegle Svendsen (Trondhjems).

Fenne skal lære av Tora Kvinnelaget, som trenes av Egil Gjelland, Geir Ole Steinslett og Jon Kristian Svaland, består av Tora Berger (Dombås), Tiril Kampenhaug Eckhoff (Fossum), Hilde Fenne (Foss), Bente Landheim (Tynset), Elise Ringen (Meråker), Synnøve Solemdal (Tingvoll), Fanny Welle-Strand Horn (Oslo) og Ann Kristin Aafedt Flatland (Vik).

- Ann Kristin har termin i disse dager og vil ikke være med så mye framover og står litt på sidelinjen, men kommer inn når hun er klar. Det blir ikke mange samlinger på henne i sommer og høst, men hun er en del av laget og får fortsatt stipend. Hun har sagt hun skal satse denne sesongen, sier sportssjef Botnan til NTB.

Hilde Fenne tas opp fra juniorlaget.

- Hilde har et bra potensial. Det er viktig at hun får være med å lære så lenge Tora er med på landslaget. Hun kommer inn i miljøet og skal bygges opp over tid, sier Botnan.

(NTB)