FRISPARKFORBANNELSE: Cristiano Ronaldo har helt sluttet å score på frispark. Foto: AP Photo/Andres Kudacki
FRISPARKFORBANNELSE: Cristiano Ronaldo har helt sluttet å score på frispark. Foto: AP Photo/Andres KudackiVis mer

Trodde du Ronaldo var god på frispark? Du hadde garantert ikke gjort det dårligere selv

Verdens beste fotballspiller har utrolige 51 mislykkede frisparkforsøk på rad.

(Dagbladet): I 2008 skrev Dagbladet at selv ikke Cristiano Ronaldo scoret flere frisparkmål enn Norges frisparkkonge, Morten Gamst Pedersen.

Ronaldo har siden da utviklet seg mye og har blitt kåret til verdens beste fotballspiller de to siste årene. En av portugiserens mange styrker er skuddfoten og dens vanvittige kraft.

Den har gitt mange mål, deriblant på frispark, hvor Ronaldo har etablert en ny frisparkteknikk med den helt spesielle «Ronaldo-duppen».

- Det er ikke mange som kan skyte som Ronaldo. Han går rett på og skyter med strak vrist. Jeg prøver å skyte sånn av og til, men er ikke like dyktig. Alle har sin teknikk, har Gamst Pedersen tidligere sagt til Dagbladet.

51 strake bom Det kan minne noe om hvordan Juninho Pernambucano skjøt sine frispark, men Ronaldo-skuddene er likevel banebrytende og har gitt keeperne mye hodebry.

Men nå er det Ronaldo som sitter med hodebryet.

Da 30-åringen scoret på frispark mot Bayern München i Champions League i april 2014, var alt ved det normale.

Men etter det har Ronaldo hatt en sensasjonell måltørke på frispark.

Ikke en eneste gang har verdens beste fotballspiller scoret på frispark de siste elleve månedene.

51 strake frisparkforsøk har vært mislykket for Ronaldo, ifølge Daily Mail.

Så hvor har disse frisparkene gått?

21 har blitt stoppet av muren. 14 har gått utenfor, mens de resterende 16 har blitt avverget av motstanderens keeper.

Mister frisparkansvaret? Nå spørs det om Ronaldo bevarer sin 2. plass på listen over tidenes beste frisparkskyttere i La Liga, hvor Ronaldo kun har David Beckham foran seg, mens både Ronaldinho og Roberto Carlos er plassert bak Ronaldo på den eksklusive lista.

Mens Ronaldo har null mål på 51 forsøk, har eksempelvis Manchester Uniteds Juan Mata fem mål på sine siste 28 frispark. Svenske Sebastian Larsson har på sin side 11 scoringer på 90 frispark.

Så er spørsmålet hvor lenge Ronaldo får fortsette som «fus i alt» i Real Madrid. Da Gareth Bale fikk muligheten med et frispark mot Espanyol i januar, svarte waliseren med å score.

Totalt sett - inklusiv Ronaldos gode frisparkperioder - scorer Bale omtrent dobbelt så ofte på frispark som Ronaldo i snitt.