HOLDER SEG TIL FOTBALLEN: Men Spania-naboene til Nils Arne Eggen trodde han hadde skaffet seg fiolin. Han hadde bare besøk.
Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
HOLDER SEG TIL FOTBALLEN: Men Spania-naboene til Nils Arne Eggen trodde han hadde skaffet seg fiolin. Han hadde bare besøk. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIXVis mer

Trodde Eggen hadde kjøpt seg fiolin

RBK-trenerens naboer i Spania fikk seg et sjokk.

||| LERKENDAL (Dagbladet): Når Nils Arne Eggen - nok en gang i storslag i dag - blir stilt et spørsmål, trekker han gjerne fram en historie i tillegg til å svare.

Eller han drar fram noen historiske hendelser fra leksikon.

Så også da han tidligere i dag skulle snakke om unggutter og trening. Selv om han elsker å være tilbake i Champions League-manesjen, fastholder han at det er på treningsfeltet han trives aller best. For der kan han jobbe med å utvikle spillerne ytterligere.

Øvelse gjør mester - Til og med Arve Tellefsen øver hver dag. Da han var på besøk hos oss i Spania, sa de andre pensjonistene «Har'n Eggen kjøpt seg fiolin?». Men det var bare Tellefsen som øvde hver morgen, sier Eggen.

Og så litt tilbake til fotball igjen:

- For du blir god på det du øver deg på. Det tar ikke slutt når du blir 19 år, sier Eggen.

Markus Henriksen er bare 18 - og den heldige vinner av å være Eggens eksempel for dagen.

- Da jeg så Markus hoppe, merket jeg meg at han hopper som et strykejern. Men han er jo nesten 1,90 høy og skal ikke tape en duell. Derfor terper vi på dette. Tidligere sa folk at han var for sein, men nå har han blitt raskere og han er ennå ikke ferdigutviklet, sier Rosenborg-treneren.

Danskene føler seg størst I morgen kveld skal RBK ut mot de danske seriemesterne FC København og neste uke er det returkamp i Danmark. I potten ligger Champions League-gruppespill og flere titalls millioner i ekstrainntekter.

- FCK er et klassisk kontringslag, de har en overgangskraft som kan overgå de fleste. De kommer til å stå bak og strø ballen - typisk dansk - og så kommer de voldsomt, sier Eggen.

Rosenborgs danske midtstopper Kris Stadsgaard har tidligere sagt at FCK er hans favorittlag hjemme, men dagen før dagen vil han ikke si så veldig mye om hovedstadslaget.

- Det gir meg ingen spesiell følelse å møte dem nå, men kanskje det vil komme etter kampen, sier han.

For hvis RBK slår ut Ståle Solbakkens menn, vil det trolig bli støy i København.

- De frykter nok å tape for Rosenborg, for de ser på seg selv som det største laget i Norden.

Slik starter RBK: Daniel Örlund, Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Dorsin, Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen, Trond Olsen, Rade Prica.

SITATMASKIN: Nils Arne Eggen var - som vanlig - i storslag på dagens pressekonferanse. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
SITATMASKIN: Nils Arne Eggen var - som vanlig - i storslag på dagens pressekonferanse. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer