- Trodde et sekund at jeg hadde drømt

Nå vil Arvesen slå tilbake i Spania Rundt.

SMERTEHELVETE: Kurt Asle ARvesen syklet nesten 100 kilometer med kragebeinsbrudd på gårsdagens etappe.Foto: Scanpix
SMERTEHELVETE: Kurt Asle ARvesen syklet nesten 100 kilometer med kragebeinsbrudd på gårsdagens etappe.Foto: ScanpixVis mer

Følg og diskutér 11. etappe av Touren direkte i livestudio fra klokka 12.55.

CHATEAUROUX/OSLO (Dagbladet.no): Tour de France er over før det har kommet skikkelig i gang for Kurt Asle Arvesen. I stedet for etappen mellom Tonerre og Vittel torsdag, venter operasjon på Nye Molde sykehus.

- Det er utrolig bittert. Jeg har trent for dette i hele år og formen min var bra. Nå kan jeg ikke hjelpe lagkameratene mine frem til Paris, sier Arvesen til Dagbladet.

Saxobank-sjef Bjarne Riis føler det akkurat på samme måte som Arvesen, og kaller nordmannen «uerstattelig».

- Det er umulig å erstatte Kurt, og det er et tungt slag for laget å måtte klare oss uten ham resten av Touren. Han hadde truffet med toppformen, og var den perfekte rytteren til å lede de andre gjennom etappene. Vi er enormt lei oss for at han må ta avskjed med Touren på denne måten og håper at han kommer seg på bedringens vei så raskt som mulig, sier Riis til Team Saxobanks hjemmesider.

34-åringen tok farvel med lagkameratene i går kveld og måtte ha hjelp av lag- og romkamerat Jens Voigt til å pakke kofferten. Arvesen fant etterhvert en utholdelig stilling i senga, og klarte å få sove noen timer i natt før han forlot hotellet i Chateauroux i morgentimene i dag.

- Da jeg våknet i dag tidlig var det et sekund der jeg trodde jeg hadde drømt. Men da jeg reiste meg opp kjente jeg på smertene at det var virkelighet. Det er litt mer virkelig nå når jeg står her med flybilletten i hånden, sier en ferdigpakket Arvesen til TV 2 Sporten - på reisefot hjem til Norge og kona Nina.

- Kongen av Norge
Etter marerittet under 2004-utgaven av Tour de France, er Arvesen kjent som en liten ulykkesfugl på to hjul.

- Jeg husker han hadde to skikkelig stygge velt, og et som ikke var så verst. Touren ser ut til å være himmel eller helvete for Kurt: I fjor vant han etappe og var Kongen av Norge. Nå er han rammet av uflaks igjen, fortalte Jens Voigt til Dagbladet før skadeomfanget var klart.

Tyskeren — som selv har tre kragebeinsbrudd på sammenvittigheten — stilte uansett diagnosen tidlig. Selv om han håpet på et lite mirakel, skjønte han at årets ritt var ferdig for romkameratens del.

- Tilbake om fire uker
Arvesen var heller ikke vanskelig å overbevise.

- Det er ingen vits å prøve å sykle videre. Et ribbeinsbrudd (som han pådro seg i 2004) kan du leve med, men ikke det her. Jeg kan nesten ikke stå oppreist engang, sier Arvesen til Dagbladet.

KNAKK PÅ TRE STEDER: Kurt Asle Arvesen var i går kveld tilbake på hotellet i Chateauroux etter å ha fått konstatert tre brudd i venstre kragebein. Dermed er årets Tour over. - Utrolig bittert, sier Arvesen.Foto: Jarle Fredagsvik/Dagbladet
KNAKK PÅ TRE STEDER: Kurt Asle Arvesen var i går kveld tilbake på hotellet i Chateauroux etter å ha fått konstatert tre brudd i venstre kragebein. Dermed er årets Tour over. - Utrolig bittert, sier Arvesen.Foto: Jarle Fredagsvik/Dagbladet Vis mer

Det hindret ham imidlertid ikke i å sykle nesten 100 kilometer med uutholdelige smerter.

- Hva motiverte deg til å fullføre?

- Det var håpet om at det ikke var snakk om brudd som holdt meg oppe. Nå håper jeg isteden på å rekke Vuelta a España og VM i september. Om fire uker er jeg tilbake på landeveien igjen, lover han.