- Trodde han var hacket

TV 2-kommentator Jesper Mathisen da han fikk se Martin Ødegaards krasse melding til Ada Hegerberg.

DAGEN DERPÅ: Martin Ødegaard etter fotballandslagets trening på Lillestrøms treningsfelt før kampene mot Romania og Færøyene.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DAGEN DERPÅ: Martin Ødegaard etter fotballandslagets trening på Lillestrøms treningsfelt før kampene mot Romania og Færøyene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Martin Ødegaard (20) tok onsdag kveld et kraftig oppgjør med Ada Hegerberg (23) på Instagram, i kjølvannet av intervjuet fotballstjerna gjorde med magasinet Josimar.

«Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM?» skrev Ødegaard blant annet på sin story, og tagget Hegerberg.

TV 2-kommentator Jesper Mathisen reagerte da han fikk se meldingen som ble lagt ut på Instagram:

- Jeg trodde jo først han hadde fått hacket telefonen i går kveld. Han er en kar som aldri har meldt noe i sitt liv, så melder han seg inn i den fighten der med full tyngde. Det sier seg selv at det blir en sak av det, sier Mathisen og fortsetter:

- Så kan jeg forstå budskapet til Martin, om at dette er en fryktelig timing, før et ekstremt viktig mesterskap.

- Kan gi en boost

Mathisen tror kvinnelandslaget, som er i Frankrike for å forberede seg til VM, jublet over at Ødegaard valgte å vise sin støtte offentlig nå.

- Det har skapt frustrasjon, selv om intervjuet er gjort for lenge siden. Slik det er blitt nå, siden han tok den for laget eller forbundet i går, tror jeg det kan gi gjengen i Frankrike en stor boost. Landslagsgutta er vant med bråk og skriverier, så for dem har det ikke så mye å si, sier Mathisen.

Han er overrasket over at Martin Ødegaard tar kampen, for playmakeren har tidligere har sagt han ikke vil ha oppmerksomhet. TV 2-eksperten kaller hele saken et «vepsebol».

- Det har nok irritert ham og en god del andre grenseløst. Dette er garantert noe han og flere i den norske troppen har snakket om. Så har de gode forbindelser til troppen i Frankrike. Det er nok mange som har snakket sammen. Siden han kom med budskapet, så står han bak det, sier Mathisen.

SUPERSTJERNE: Ada Hegerberg har ikke spilt én landskamp siden sommeren 2017. I programmet Skavlan på TV2 forteller verdens beste kvinnelige fotballspiller hvorfor hun ikke ønsker å ikle seg den norske landslagsdrakten.Video: TV2 Vis mer

- Burde sjekket tidspunktet

Den franske agenten Alain Naigeon, som representerer Ada Hegerberg, sier til VG at hun aldri ville svart på Josimar-spørsmålene hvis hun hadde visst at det ville komme ut rett før VM.

Det stusser Jesper Mathisen på:

- Alltid når man blir intervjuet, må man sjekke når det skal bli publisert, iallfall i et blad som Josimar. Det sier seg selv at det kan komme ut fram i tid. Hun har hatt nok muligheter til å forklare seg om saken: Hva er det som skjer? Hva er din innstilling til konflikten?

- Jeg kan forstå at hun er frustrert over at dette ble sluppet rett før mesterskapet. Det bør man sjekke på forhånd, mener Mathisen.

Kommentatoren mener en eventuell vei tilbake på landslaget nå vil bli enda lenger for Hegerberg.

- Det skal litt til for at hun kan spasere inn i den garderoben. Den ser enda tyngre ut nå, det gjør at avstanden blir enda større. Det er trist for norsk fotball på mange måter, at hun som har blitt kåret til verdens beste fotballspiller ikke vil bidra for Norge i nærmeste framtid er synd, men slik er det noen ganger, sier Mathisen.

- Fikk frysninger

Tidligere landslagsspiss Linda Medalen (53) er en av Norges mest meritterte fotballspillere. Hun likte Ødegaards melding.

- Jeg fikk litt frysninger da han sa det. Det var det som traff. Han kjenner på det Norge trenger, sier Medalen, som viser til samholdet og respekten Ødegaard viser kvinnelandslaget.

- Jeg ble glad på hans vegne, at han sa det han sa. Det er helt korrekt, det skulle vært klart for lenge siden, sier Medalen, og sikter til timingen til Ada Hegerberg.

Ødegaard har normalt forsøkt å holde seg unna rampelyset. Det er ikke tilfellet i denne saken.

- Han har ikke kommet med voldsomme uttalelser tidligere. Dette viser at gutten følger med, han sitter ikke bare og tenker på seg selv, han følger med i samfunnsdebatten. Det er ikke mange andre som ville gjort det, sier Medalen om meldingen.

Medalen forstår ikke hvorfor Ada Hegerberg, som blant annet fortalte til Josimar at hun ble knekt psykisk og hadde en depressiv følelse på landslaget, ikke har uttalt dette tidligere.

- Jeg syns det er rart hun kommer med ny informasjon i februar, så kommer det først nå. Vi har ikke hørt noe om at hun er syk. Hvis hun har følt seg syk, så er det bare til å si det, mener Medalen, som håper kvinnelandslaget nå får en «boost» av støtten fra Ødegaard.

Ingen kommentar

Ada Hegerbergs manager, Halvor Marstrander, sier at Lyon-spilleren ikke ønsker å kommentere Ødegaards utspill.

«Ada har ikke noen kommentar til dette og hvis hun eventuelt ønsker å svare på dette i framtida, har hun sine sosiale flater å gjøre dette på», skriver Marstrander i en sms til Dagbladet.