Trodde Henry hadde alt å tape i comebacket

Men Fredheims ekle følelse ble snudd til lykke på ti minutter.

(Dagbladet): Det var nesten så man kunne mistenke at Hollywood hadde en finger med i spillet:

Etter bare ti minutter på banen lurte Thierry Henry seg inn i rommet mellom back og stopper, fikk ballen, la den til rette med en perfekt førsteberøring før han skrudde den i lengste hjørne. Arsenal-fansen må ha fått en følelse av deja vu - for dette har Henry gjort utallige ganger før.

Men nå gjorde han det i comebackkampen sin, 1802 dager etter sin forrige kamp for «The Gunners». At han i tillegg ble matchvinner var nesten bare som det skulle være.

Henry la ut på en voldsom jubelferd, der han blant annet kastet seg rundt halsen på Arsene Wenger og klappet seg over klubbmerket på brystet foran et publikum som for lengst hadde gått av hengslene.

- Stort å se kapteinen vår levere i comebacket for Arsenal! Mener jeg har sett det målet tidligere. Motiverende!! skriver NY Red Bulls-lagkamerat Jan Gunnar Solli på Twitter.

- Enda større ikon
Arsenal-supporter og tidligere Premier League-kommentator Kenneth Fredheim innrømmer at han har vært skeptisk til 34-åringens comeback. Men nå betegner han allerede utlånet fra New York Red Bulls (varer ut februar) som en suksess.

- Han hadde nesten ingenting å vinne på å komme tilbake. Jeg satt med en ekkel følelse om at folk håpet litt for mye, at det kunne ende trist og at han kunne ødelegge noe av sitt eget ettermæle. Men nå spiller det ingen rolle hva han gjør i de øvrige kampene. Henry har hevet seg opp til et enda mer ikonisk nivå, sier Fredheim til Dagbladet.

Han mente å registrere at Leeds-forsvarerne ble engstelige da legenden entret gresset.

FANSENS HELT: Henry fikk en mektig mottakelse av Arsenal-fansen da han entret banen etter 68 minutter. Ti minutter senere var eventyrhistorien et faktum. Foto: SCANPIX
FANSENS HELT: Henry fikk en mektig mottakelse av Arsenal-fansen da han entret banen etter 68 minutter. Ti minutter senere var eventyrhistorien et faktum. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg synes det var helt åpenbart at Leeds-spillerne ble veldig forsiktige da han kom innpå, en av de største spillerne i verden de siste ti årene. Du kunne se respekten stopperne hadde for ham. Og da han muligheten kom, var han så sikker som bare en spiller av høyeste klasse kan være. Han legger seg over og plasserer ballen i lengste hjørne - han sentret omtrent ballen i mål.

- Hvordan synes du han framsto ellers?

- Bortsett fra målet gjorde han ingenting annet. Han hadde såvidt vært borti ballen to ganger før han scoret, og jeg syntes faktisk han så litt tung og ubevegelig ut. Men Arsenal presset ganske hardt, så det var en drømmearena for en ekte goalgetter som har sett og gjort alt før. Det var helt absurd og en fantastisk greie, sier Fredheim.

Henry hemmet Arsenal
Da Henry dro fra Arsenal til Barcelona i 2007 mente mange at det var til klubbens beste. Blant dem var Cesc Fabregas, som vekket oppsikt med et intervju der han uttalte at Henry hemmet Arsenal fordi alt var avhengig av hva han gjorde.

Franskmannen kom Fabregas til unnsetning ved å si seg helt enig

- På grunn av min status, det faktum at jeg var kaptein og min tendens til å skrike på ballen, fikk jeg den gjerne selv om jeg ikke var i god posisjon. Så på den måten var det bra for dem at jeg dro videre, sa Henry.

Fredheim mener situasjonen er en helt annen nå.

- Det var et kjempeproblem i den siste sesongen til Henry. Laget rundt ham var så ungt, og det ble nesten sånn at de ga ballen til Henry for deretter å bli stående og se på hva han gjorde. Det var lammende for Arsenal. Men laget har forandret seg, Arsenal er et mye større kollektiv i dag, og du har van Persie som den store stjerna. Så at Henry inntar en sånn posisjon tror jeg er helt utelukket.

KLASSISK HENRY: Thierry Henry leverte en signaturscoring i comebacket sitt. Foto: SCANPIX
KLASSISK HENRY: Thierry Henry leverte en signaturscoring i comebacket sitt. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hva forventer du av ham framover?

- Man blir lei av å snakke om alle unggutta, men jeg tror han kan bli veldig viktig i spillergruppa i de tøffe månedene vi går inn i nå. Man får følelsen av at stallen er mer slagkraftig, og at han bidra med mye rutine og ro. I Henry har Wenger en joker han kan sette inn de siste 20-30 minuttene, som kan gi det lille ekstra. Får han et par muligheter innenfor 16-meteren blir det et mål av det, i motsetning til en yngre eller dårligere spiss som gjerne trenger en haug med sjanser.

- Hva tenker du om mulighetene for at han blir lenger enn ut februar?

- Jeg regner jo med at han returnerer til New York. Men scorer han seks mål fram til da, blir det selvfølgelig vrient å sende ham avgårde. Da bør Wenger gjøre alt han kan, sier Fredheim.

KLEM AV SJEFEN: Ikke godt å si hvem som var mest rørt her - Henry eller Arsene Wenger. Foto: SCANPIX
KLEM AV SJEFEN: Ikke godt å si hvem som var mest rørt her - Henry eller Arsene Wenger. Foto: SCANPIX Vis mer