Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trodde holdningene hans var de samme som vi har

Golftrener sier nei til dopingtester.

Golfforbundet misliker Gary Gilchrists uttalelser om at han er imot dopingtester av golfspillere.

- Skal Gary gjøre noe mer for oss, så må jeg snakke med ham om dette. Men jeg er litt overrasket, for jeg trodde holdningene hans var de samme som vi har, sier Golfforbundets sportssjef Frode Scheie til NRK.

Gilchrist er trener for den norske golfdronningen Suzann Pettersen. Tidligere har han holdt kurs i regi av Norges Golfforbund. Scheie sier forbundet er svært opptatt av klare holdninger mot dopingmisbruk.

- Vi kommer til å ta dette med yngre utøvere, men også de som er i vår coachgruppe. Vi har åtte coacher, og de er kjent med vår holdning og støtter oss på det, sier Scheie.

Gilchrist presiserte sine uttalelser i dag.

- Gary har uttalt seg på personlig grunnlag. Det er ikke relatert til verken golfforbundet eller Suzann, sier manager Jan Ove Nystuen til golf.no.

- Han understreker overfor oss at han definitivt ikke er for doping. Men han skjønner ikke poenget med å ha dopingtester. Han mener det er ikke er noe å hente for en golfspiller ved å dope seg, siden dette er et så sterkt mentalt spill, forklarer Nystuen.

(NTB)

I VINDEN: Suzann Pettersens trener Gary Gilchrist har uttalt at golfspillere ikke bør dopingtestes. Nå svarer forbundet. Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix
I VINDEN: Suzann Pettersens trener Gary Gilchrist har uttalt at golfspillere ikke bør dopingtestes. Nå svarer forbundet. Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix Vis mer
image: - Trodde holdningene hans var de samme som vi har
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media