- Trodde ikke jeg skulle få hoppe i VM

I dag vant Anders Bardal sølv.

SAPPORO (Dagbladet.no): Da Anders Bardal ble vraket til storbakkerennet fredag, ble han selvfølgelig veldig skuffa. Der og da trodde han ikke han kom til å få hoppe i VM.

- Nei, jeg hadde egentlig ikke forventet å få hoppe i dag. Da måtte jeg jo håpet at noen hoppet seg ut av laget fredag, og det kunne jeg jo ikke gjøre, sier Anders Bardal til Dagbladet.no.

Men da Sigurd Pettersen ikke fikk det til i storbakken (endte på 27. plass) åpnet muligheten seg likevel. Sent i går kveld fikk han beskjed av Mika Kojonkoski at han likevel skulle delta i lagkonkurransen i dag.

- Jeg hopper veldig jevnt, det har jeg gjort her nede hele tida, og det er viktig i en lagkonkurranse, sier Bardal, som i likhet med de andre på laget er jublende glad over det overraskende sølvet.

- Det er mitt første VM-renn noensinne, og jeg tar medalje. Det er bare herlig, gliser han.

Lørdag får han sannsynligvis en sjanse til å vise hva han er god for i et individuelt VM-renn også. Da er det nemlig renn i normalbakken i Miyanomori.

DEBUTANTENE: VM-debutantene Anders Bardal, Tom Hilde og Anders Jacobsen tok sølv sammen med den 30 år gamle veteranen Roar Ljøkelsøy i dag. Foto: Reuters/Scanpix
DEBUTANTENE: VM-debutantene Anders Bardal, Tom Hilde og Anders Jacobsen tok sølv sammen med den 30 år gamle veteranen Roar Ljøkelsøy i dag. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer