Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trodde ikke sine egne øyne da rykket kom: - For en triumf. Hjelpe meg!

Maiken Caspersen Falla viste ingen nåde i kvinnenes sprintfinale.  Johannes Høsflot Klæbo var også totalt overlegen i herrenes finale. 

FEIRER:  Johannes Høsflot Klæbo etter han ble norsk sprintmester.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FEIRER:  Johannes Høsflot Klæbo etter han ble norsk sprintmester.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LYGNA / OSLO (Dagbladet): Sindre Bjørnestad Skar og Håvard Taugbøl slo følge med Petter Northug, Sergej Ustiugov, Eirik Brandsdal og Johannes Klæbo til finalen i NM-sprinten.

Ustjugov tok ledelsen i finalehatet. Bak fulgte Klæbo og Taugbøl. Petter Northug på sin side hadde kastet lua og gikk bakerst.

Igjen ble det en knallhard kamp opp den siste bakken - og der viste Klæbo klasse.

Unggutten rykket fra den russiske tour-vinneren opp bakken og kontrollerte inn på stadion. Det var et mektig rykk og en vanvittig maktdemonstrasjon av unggutten. Eirik Brandsdal ble nummer tre.

Dagbladets langrennskommentator Esten O. Sæther trodde nesten ikke det han så:

- For en triumf! Hjelpe meg, utbrøt han spontant.

Hovedpersonen selv sier følgende til NRK:

- Dette er utrolig stort. Jeg følte meg bra fra første stavtak og hadde eksepsjonelt råe ski.

20 åringen fikk også spørsmål om rykket - og forklarte rolig og ydmykt at han hadde et lite gir til og det var deilig å kjøre kontra.

- Jeg hadde ikke noe å svare med da han rykket. Han imponerer nok en gang. Han mestrer jo alt, så jeg gleder meg til å se han på femmila, sa Brandsdal til NRK om Klæbo.

Northug viste rykket

Petter Northug skulle egentlig ikke gå dagens NM-sprint, men tidligere i dag tok han over startnummeret til Finn-Hågen Krogh og gikk prologen.

I kvartfinalen viste den regjerende verdensmesteren på sprint viste gammel klasse og en sluttspurt det luktet svidd av. Han hentet luka fram til Pål Golberg og Brandsdal på noen raske tak og suste over målstreken sammen med Brandsdal.

Det er på ingen måte nok til å friskmelde Northug, men det viser i hvert fall at han ikke har mistet teften inn mot målstreken, selv om semifinalen og finalen ble tungt.

- Det er gøy å gå sprint. Men nå ser det dårlig ut, sier Northug til NRK.

Falla parkerte alle

Maiken Caspersen Falla var totalt overlegen fram til finalen hos kvinnene. Hun kjørte den samme taktikken i kvart- og semifinale: Kjøre hardt ut fra start og gi gass etter hvert.

Den samme taktikken kjørte også Heidi Weng i den andre semifinalen. Hun var like overlegen, så det kom til å bli en duell mellom de to i finalen.

I finalen var det Weng som tok teten igjen. Bak lusket Harsem og Falla. Inn i den avgjørende bakken viste Falla at det er hun som er sprintsjefen i Norge - og sprengte feltet totalt. Hun gikk opp i front, og med syre fra de tidligere løpene i kroppen greide ikke Weng å henge med.

Dermed kunne Falla seile alene over målstreken og juble for sprintgullet. Weng ble nummer to foran Harsem. Marthe Kristoffersen ble nummer fire i heatet - og de to russiske jentene ble fem og seks.

- Jeg begynner å få til ting teknisk som jeg har jobbet med lenge. Det gir meg trygghet. Jeg står bedre på ski. Det er veldig gøy, sier Falla til NRK.

SEIER: Maiken Caspersen Falla jubler i front - bak kjemper Heidi Weng (t.v.) og Kathrine Harsem.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SEIER: Maiken Caspersen Falla jubler i front - bak kjemper Heidi Weng (t.v.) og Kathrine Harsem.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling