- Trodde ikke vi var så bra

McLaren tok dobbeltseier i Malaysia.

Fernando Alonso passerte Felipe Massa i den første svingen. Deretter så han seg aldri tilbake og gikk til topps i Malaysia Grand Prix i formel 1 i dag.

Førsteårskjøreren Lewis Hamilton fulgte opp med en flott annenplass og sikret dobbelttriumf til kjørerne fra McLaren-Mercedes.

Kimi Räikönnen klarte bare tredjeplassen etter solid kjøring, men han var sjanseløs i kampen mot de to McLaren-kjørerne.

- Det er helt fantastisk det vi i McLaren har oppnådd på så kort tid, men resultatene er ikke kommet av seg selv. Det har vært jobbet knallhardt innen laget, sa Fernando Alonso etter seieren på Sepangbanen søndag.

- Vi hadde nok ikke ventet at vi skulle kjøre så bra som dette, la han til.

- Dette er nok det tøffeste løpet jeg noensinne har kjørt. Jeg måtte stå på og presse meg selv helt til mållinjen var passert, men heldigvis klarte jeg å forsvare annenplassen, sa Lewis Hamilton etter løpet.

Perfekt start


McLaren-kjørerne fikk en perfekt start på søndagens VM-runde. Alonso raste forbi Felipe Massa (Ferrari) allerede i den første svingen, og Hamilton klarte samtidig å avansere til annenplass ved å passere begge Ferrari-kjørerne (Massa og Räikönnen).

Alonso dro fra resten av feltet, og dermed konsentrerte Räikönnen seg om å slåss med Hamilton om annenplassen, men den tøffe finnen kom aldri nær nok til å være noen virkelig trussel.

- Jeg er glad for at jeg klarte å sikre meg noen poeng i VM-sammendraget, men løpet ble ikke slik jeg hadde håpet. Vi hadde rett og slett ikke nok fart til å henge med helt i teten i dag, slo Räikönnen som har overtatt Michael Schumachers plass i Ferrari-laget, fast etter søndagens annen VM-runde. Han ligger på annenplassen i VM-sammendraget bak Fernando Alonso som er på jakt etter sin tredje strake VM-seier.

Neste VM-runde i formel 1 blir Bahrain Grand Prix 15. april.

(NTB)

Foto: Jens Büttner/EPA/Scanpix
Foto: Jens Büttner/EPA/Scanpix Vis mer