TAR FOR SEG: Stavanger Oilers' Tommy Kristiansen (nummer 91) i kamp om pucken foran Vålerengas mål i den første NM-finalen i ishockey, fredag kveld. I dag møtes lagene til NM-finale to, i Stavanger. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
TAR FOR SEG: Stavanger Oilers' Tommy Kristiansen (nummer 91) i kamp om pucken foran Vålerengas mål i den første NM-finalen i ishockey, fredag kveld. I dag møtes lagene til NM-finale to, i Stavanger. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

- Trodde ikke VIF filmet sånn som fotballspillere gjør

Tommy Kristiansen (24) håner finalemotstanderen.

(Dagbladet): Vålerenga vant den første av inntil sju NM-finaler i ishockey mot Stavanger Oilers, med 4-2-seieren på Jordal Amfi fredag kveld

I ettermiddag er det duket for kamp to. Nå i Oilers' nye og flotte hjemmearena. Og vertene har presset på seg. De er nesten avhengig av å vinne i dag, for å holde liv i finaleserien.

Oilers-angriperen Tommy Kristiansen garanterer hjemmefansen seier i dag.

- Sliter dem ut
- Vi vinner den kampen, det er ikke noe å tenke på engang. Jeg er 100 prosent sikker, sier Tommy Kristiansen til Dagbladet.

- Dere tapte den første...?

- Ja, men Vålerenga skremte meg ikke på Jordal. Det var vi som var elendige i førsteperioden. Vi kommer til å vise oss fra en helt annen side i dag. Vi har en mye større bredde i stallen enn Vålerenga, og kommer til å slite dem ut i løpet av en best av sju-serie.

- Overspiller
Kristiansen synes Vålerenga mest av alt fremstår som et lag som prøver å pådra utvisninger til motstanderlaget.

- Jeg trodde ikke at Vålerenga filmet sånn som fotballspillere gjør. Jeg synes de overspiller og filmer mye, og det er ganske irriterende, Hockeyspillere skal ikke holde på sånn, sier Tommy Kristiansen til Dagbladet.

Selv var Oilers-spilleren involvert i den mest omdiskuterte situasjonen på Jordal Amfi fredag kveld. Vålerengas Jonas Oppøyen fikk seg en real luftetur og havnet på skulderen med full kraft etter en takling av Kristiansen.

Mistet følelsen
Oppøyen kjemper en kamp mot klokka for å bli klar til kveldens oppgjør i Stavanger.

- Jeg mistet følelsen i armen, sier Oppøyen til Dagbladet.

Kristiansen sier til Dagbladet at han opplevde situasjonen som en skulder-mot-skulder duell, som han kom vinnende ut av. Oppøyen har en annen oppfatning.

- Jeg begynte å blø på leppa, så det er ingen tvil om at jeg fikk meg en overraskelse i trynet der, som førte til at jeg tok en halvveis baklengs salto. Det må ha vært enten albuen eller hånda hans som traff meg i ansiktet, sier Jonas Oppøyen.

Tilbakeviser filming
VIF-spilleren ser fram til å si «takk for sist», når anledningen byr seg i de kommende NM-finalene.

- Tommy er en tøffing på isen, så han bør holde seg for god til sånne feige ting som å plante en albue i ansiktet på folk. Om det kommer en mulighet til å takle han framover, så går jeg inn der, ja.

Vålerenga-spilleren er overrasket over Kristiansens påstand om at Vålerenga er et lag som overspiller og filmer mye.

- Jeg kan ikke huske én situasjon i sluttspillet hvor vi har filmet, så det får være hans mening, sier Jonas Oppøyen til Dagbladet.

TØFFE TAK: Tommy Kristiansen i en duell med Vålerengas Jonas Oppøyen tidligere i sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
TØFFE TAK: Tommy Kristiansen i en duell med Vålerengas Jonas Oppøyen tidligere i sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer