Trodde Ivers-ja var fleip

VIF-direktør Kjetil Siem trodde Steffen Iversen (27) tullet med ham da spissen sa ja til å spille resten av sesongen for Vålerenga.

-  Det er en del practical jokes i dette gamet, og ikke minst er Steffen sjøl en type som fleiper mye og liker å ha det moro. Da han sendte meg en tekstmelding med spørsmål om jeg kunne ordne flybillett til Oslo, var jeg sikker på at det var kødd. Men ble naturligvis veldig glad da jeg skjønte at han faktisk ville til oss, sier Kjetil Siem til Dagbladet.

Det var nemlig en lang prosess som fikk en lykkelig utgang da Iversen signerte for Vålerenga i går. Den første kontakten ble innledet allerede i mars i år, og siden har Siem holdt Iversen varm med en del tekstmeldinger.

Best betalt

Siem ber om å bli trodd når han hevder at han for bare tre dager siden hadde svært liten tro på napp hos Iversen. Da hadde det skriftlige tilbudet fra Vålerenga ligget hos Steffen i London siden april.

-  For to dager siden fikk jeg en telefon fra agenten til Steffen, som spurte om jeg kunne konkretisere tilbudet. Da først skjønte jeg at dette kunne bli noe av, sier Siem.

Han legger ikke skjul på at spissen med fortid i RBK, Tottenham og Wolverhampton blir klubbens best betalte spiller, men mener at det ikke er snakk om mye.

-  Han har fått en prestasjonsrettet lønn. Grunnpakka er ikke ekstrem, men om han og klubben presterer godt, kan det bli bra. Men om han bare hadde gått etter penger, ville han valgt noe annet enn Vålerenga, hevder Kjetil Siem.

Starter mandag

Selv om Iversen ikke har spilt kamp på mange måneder, lovet Rekdal i går - uten å ha sett ham på en eneste trening - at Steffen spiller fra start i bortekampen mot Brann førstkommende mandag.

-  Det er det ingen tvil om. Bare hans tilstedeværelse vil gi de andre spillerne selvtillit.

Guttedrøm

Iversen sjøl hevdet det var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse da han undertegnet i går.

-  Jeg ble jo født mens pappa spilte for Vålerenga, så jeg er jo delvis oppvokst her. Rosenborg og Vålerenga var favorittklubbene mine da jeg var liten, og begge klubbene er like mye i mitt hjerte. Jeg har jo vært i RBK, og nå fikk jeg muligheten til å spille for Vålerenga. Det gleder jeg meg til, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

For å få spille en halv sesong i Oslo sa Steffen Iversen nei til tilbud fra andre klubber i England, Spania, Portugal og Tyskland.

ATTRAKTIVE: VIF-trener Kjetil Rekdal (t.v.) og VIF-direktør Kjetil Siem kunne i går kveld presentere Steffen Iversen som ny Vålerenga-spiller. Spissen har signert på en avtale ut sesongen.