- Trodde jeg bare skulle spille for United i et par år

- I kveld får Rio Ferdinand testimonial for ti års tjeneste.

SJELDENT SYN: Rio Ferdinand har aldri vært en goalgetter, men kunne juble for å score det siste målet på Old Trafford i Alex Fergusons regjeringstid da han avgjorde like før slutt mot Swansea i mai. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix
SJELDENT SYN: Rio Ferdinand har aldri vært en goalgetter, men kunne juble for å score det siste målet på Old Trafford i Alex Fergusons regjeringstid da han avgjorde like før slutt mot Swansea i mai. Foto: Jon Super / AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Fredag kveld møter Manchester United spanske Sevilla i det som er årets siste oppkjøringskamp før søndagens Community Shield mot sist sesongs FA cup-vinner Wigan.

Matchen mot Sevilla blir en spesiell affære for Rio Ferdinand (34). Midtstopperen feirer tiårs-jubileum i Manchester United, og får med det en såkalt testimonial for lang og tro tjeneste.

Men det var aldri Ferdinands intensjon å bli så lenge. I et intervju med Daily Mirror avslører Rio at han hadde planer om å prøve seg i utlandet.

- Jeg trodde jeg skulle spille for United i et par år, kanskje tre eller fire, og så gå til utlandet. Men jeg forelsket meg i klubben, i å vinne, i klubbens historie og i det å være del av noe jeg aldri kunne innbille meg, sier han.

I løpet av sine ti år i klubben, har Ferdinand vunnet seks ligatitler, to ligacuper, en Champions League-tittel og et VM for klubblag.

Sonet dopingdom Ferdinand kom fra erkerival Leeds i 2002 for 30 millioner pund, og han var Uniteds dyreste spiller fram til de kjøpte Dimitar Berbatov fra Tottenham i 2008.

34-åringen er en svært populær mann blant United-fansen, men det har ikke alltid vært et rosenrødt forhold.

I 2004 ble han utestengt i åtte måneder for å ha misset en dopingtest, og da Ferdinand kom tilbake fra suspensjonen var han og klubben involvert i lange kontraktsforhandlinger.

Da det ble kjent at Ferdinand hadde møtt daværende Chelsea-direktør Peter Kenyon to ganger, møtte maskerte United-fans opp utenfor stopperens hus for å kreve at han undertegnet ny kontrakt.

Kort tid etter satt han stopper for spekulasjonene og ble enig med United om en langtidskontrakt.

Tror på Moyes Nå sier Ferdinand, som skrev under ny ettårskontrakt denne sommeren, at han vil spille for United så lenge som mulig.

- Jeg vil spille så lenge kroppen min tillater det, og jeg vil bli her så lenge som mulig. Jeg har fortsatt et brennende ønske om å vinne trofeer, sier han.

Ferdinand sier også at han er sikker på at David Moyes skal klare å fylle tomrommet etter Alex Ferguson. Den legendariske manageren ga seg i våres, etter nesten 27 år i sjefsstolen.

- Den nye manageren tar over et lag som vant serien i fjor. Det finnes ikke noe bedre tidspunkt å komme hit.

DEN GANG DA: Rio Ferdinand (t.v.) og Alex Ferguson etter at overgangen var klar i 2002. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB Scanpix
DEN GANG DA: Rio Ferdinand (t.v.) og Alex Ferguson etter at overgangen var klar i 2002. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB Scanpix Vis mer