- Trodde jeg hadde drept ham

Golfstjernen Anthony Kim slo ballen i hodet på tilskuer.

(Dagbladet.no) Det var ikke bare sportslig dramatikk på East Lake Golf Course i Atlanta i går.

På tredjerunden av Tour Championship ble tilskueren David Whitfield mer deltagende enn han hadde planer om.

Golfstjernen Anthony Kim slo ut fra det niende hullet, men ballen skjente til venstre og smalt rett i hodet på Whitfield.

- Jeg trodde jeg hadde drept ham, sier Kim ifølge The Boston Globe.

Kim måtte gå 275 meter før han kom fram til Whitfield, som lå på bakken med et håndkle fullt av blod inntil hodet.

- Det var en forferdelig følelse å se ned på et avtrykk på størrelse med en golfball i panna hans. Det er det verste jeg har sett, sier Kim.

Medisinsk personell kom raskt til Whitfield, og han ble fraktet bort på båre.

Kim skrev autografen sin på en golfball, som han ga til den uheldige tilskueren. Ballen som han traff Whitfield med - måtte han spille videre med.

BEKYMRET: Anthony Kim ser bekymret ned på David Whitfield, som han traff med en golfball i The Tour Championship i Atlanta. Foto: AP
BEKYMRET: Anthony Kim ser bekymret ned på David Whitfield, som han traff med en golfball i The Tour Championship i Atlanta. Foto: AP Vis mer

Han ble seinere fortalt at tilskueren ble utskrevet fra sykehuset etter å ha sydd igjen kuttet over øyet, og forteller at han naturligvis ble lettet over at det tross alt gikk bra med ham.

- Når du ser sånne ting, da føler du virkelig med ham. Jeg håper alt går bra med ham videre, sier Kim, som etter tredjedagen ligger på delt andreplass i Tour Championsip, tre slag bak Sergio Garcia.

• Fullstendig leaderboard

- Trodde jeg hadde drept ham
SIGNERTE BALL: Anthony Kim måtte spille videre med ulykkesballen, men signerte en annen ball som David Whitfield fikk med seg da han ble båret bort.