- Trodde jeg skulle dø

BERGEN (Dagbladet): Her har Nkosinathi «Toni» Nhleko (22) nettopp kollapset etter nesten å ha jobbet livet av seg i 70 minutter i tropevarmen i Bergen. - Jeg fikk ikke puste. Jeg ble livredd og trodde jeg skulle dø, forteller den nye Brann-helten.

Mål:

0-1 Sundgot (7),

1-1 Hanstveit (29).

BB: Toni Nhleko

22-åringen fra Sør-Afrika fikk - i dobbel forstand - en varm velkomst i sin debutkamp på Brann Stadion i går. I 70 minutter løp og slet han i 26 varmegrader. To ganger hadde han sjansen til å avgjøre til fordel for Brann. Men hver gang sto Lyn-keeper Thomas A. Ødegaard i veien. Likevel: Ingen sto i veien for Tonis innmarsj i bergensernes hjerter. For til tross for at det ikke ble mål på nykommeren, spilte han med noe som liknet livet som innsats. I det 70. minutt var det slutt. Spissen ble stående igjen på Lyns banehalvdel etter et Brann-angrep. Med hendene mot halsen og øynene mot benken viste han at noe ikke stemte. Plutselig falt han om på gressmatta.

- Jeg fikk rett og slett ikke puste, forklarer han etter kampen.

Med et bredt glis benekter han at han ble utslått av varmen. Heller tvert imot.

- Nei da, jeg er vant til å spille i enda sterkere varme i Sør-Afrika. Det er heller kulda og alt regnet som har satt meg ut og gitt meg et eller annet i halsen, sier han.

Livredd

- Hvordan reagerte du da det skjedde?

- Jeg ble livredd. Jeg trodde jeg skulle dø. Jeg har aldri opplevd noe liknende før og ble skikkelig redd. Men nå føler jeg meg fin, sier han i garderoben etter kampen. Ifølge Branns lege, Jon Schjelderup, var Nhleko helt utslått.

Klarte seg bra

- Han forklarte det med at han hadde problemer i halsen og at han derfor ikke fikk puste. Det er ingen fare med ham, sier doktoren. I tillegg til Nhleko debuterte costaricaneren Alonsis Solis (23) på sentral midtbane. Brann-trener Teitur Thordarson var irritert over at Brann bare klarte ett poeng mot serielederen.

- Vi hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre, mener han.

FALT OM: Den nye Brann-spissen Nkosinathi «Toni» Nhleko jobbet til han stupte og måtte bæres av banen. Han forklarte den dramatiske kollapsen med pusteproblemer.