- Trodde jeg skulle vinne

VM-bronse til Eirik Verås Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eirik Verås Larsen (31) øynet gullet, men måtte nøye seg med karrierens første VM-bronse på K1 1000 meter i dag. Briten Tim Brabants ble verdensmester.

Brabants var mannen som ble nummer to da Verås Larsen vant EM-gull tidligere i sommer. Men nordmannen var sjanseløs da briten og den canadiske sølvvinneren Adam van Koeverden presset hverandre mot slutten.

- Da 250 meter gjensto, hadde jeg høy fart og trodde jeg skulle vinne. Men de to andre presset hverandre og hadde også litt krefter på lager. Dermed greide jeg ikke å hente inn det jeg hadde planer om, sa Verås Larsen til NTB.I posisjon 

31-åringen er fem ganger tidligere verdensmester, derav to i K1 1000 meter. Halvannet sekund skilte opp til vinneren.

- Det viktigste med VM-løpet var å få bekreftet at jeg er i posisjon til å satse på et nytt OL-gull neste år. At to mann var bedre enn meg i VM-finalen, får heller være greit.

I fjor endte Verås Larsen på en skuffende sjetteplass i VM. Da vant svenske Markus Oscarsson, men han stilte ikke i årets VM på grunn av skade.

- I forrige OL var jeg litt raskere i starten enn jeg er nå. Det skal jeg ha i bakhodet framover. Men viktigst er det å padle hele 1000-meteren raskere. Jeg holder fortsatt bra mot slutten av løpene, sa Eirik Verås Larsen.Til Beijing 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer