- Trodde jeg skulle vinne

VM-bronse til Eirik Verås Larsen.

Eirik Verås Larsen (31) øynet gullet, men måtte nøye seg med karrierens første VM-bronse på K1 1000 meter i dag. Briten Tim Brabants ble verdensmester.

Brabants var mannen som ble nummer to da Verås Larsen vant EM-gull tidligere i sommer. Men nordmannen var sjanseløs da briten og den canadiske sølvvinneren Adam van Koeverden presset hverandre mot slutten.

- Da 250 meter gjensto, hadde jeg høy fart og trodde jeg skulle vinne. Men de to andre presset hverandre og hadde også litt krefter på lager. Dermed greide jeg ikke å hente inn det jeg hadde planer om, sa Verås Larsen til NTB.
I posisjon 

31-åringen er fem ganger tidligere verdensmester, derav to i K1 1000 meter. Halvannet sekund skilte opp til vinneren.

- Det viktigste med VM-løpet var å få bekreftet at jeg er i posisjon til å satse på et nytt OL-gull neste år. At to mann var bedre enn meg i VM-finalen, får heller være greit.

I fjor endte Verås Larsen på en skuffende sjetteplass i VM. Da vant svenske Markus Oscarsson, men han stilte ikke i årets VM på grunn av skade.

- I forrige OL var jeg litt raskere i starten enn jeg er nå. Det skal jeg ha i bakhodet framover. Men viktigst er det å padle hele 1000-meteren raskere. Jeg holder fortsatt bra mot slutten av løpene, sa Eirik Verås Larsen.
Til Beijing 

Med dagens tredjeplass har nordmannen sanket fem gull-, en sølv- og en bronsemedalje i VM-sammenheng. Han er regjerende olympisk mester i disiplinen.

HADDE IKKE SJANS: Eirik Verås Larsen var sjanseløs mot gullvinner Tim Brabants og sølvvinner Adam van Koeverden, men klarte bronse. Foto: SCANPIX
HADDE IKKE SJANS: Eirik Verås Larsen var sjanseløs mot gullvinner Tim Brabants og sølvvinner Adam van Koeverden, men klarte bronse. Foto: SCANPIX Vis mer

Om en uke reiser padlekongen til OL-byen Beijing for første gang. Der skal han delta i prøve-OL, men legger ikke all verden prestisje i akkurat det løpet.

- Det kommer an på hvem som deltar. Hovedmålet med turen blir å teste ut tidsforskjellen på kroppen og finne ut hvor lang tid jeg bruker på å omstille meg.

I september tar Verås Larsen pause.

Så starter blodslitet mot OL.

(NTB)