Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trodde jeg var ferdig

Frode Estil trodde medaljehåpet var ute etter 10 av 15 kilometer. Men etter en kjempespurt kapret han sin andre VM-bronse i Val di Fiemme.

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet.no): På en dag der de norske gutta langt fra dominerte som på onsdag, reddet Estil likevel en plass på pallen. Han ble slått av gullvinneren, tyske Axel Teichmann, med 8,5 sekunder. Jaak Mae fra Estland tok sølv.

- Det smakte utrolig godt å ta medalje her i dag. Jeg hadde håpet på gull, men slik som det ble her i dag, var dette utrolig artig, sier Frode Estil til Dagbladet.no.

Estil lå utenfor medaljeplass på alle mellomtider før målpassering. Det manglet litt på kjempekreftene han viste underveis på onsdagens distanse.

- Jeg følte meg ferdig etter ti kilometer. Trodde ikke jeg hadde sjanse på en medalje, sier Estil.

Men trønderen avsluttet meget sterkt og gikk seg opp to plasser på de siste 1,3 kilometerene.

Ekstra spenning ble det likevel på tampen da han sto i målområdet og fulgte klokka og innspurten til overraskelsesmannen Kris Freeman. Amerikaneren lå på andreplass på 13,7 kilometer, men ble slått med 2,1 sekunder av Estil i mål.

Tysk seier og en amerikaner skummelt nære pallen, er positivt, mener Estil.

- Det er positivt for langrenssporten. Litt variasjon er bra. Det har vært mye norsk. For mye eller for lite norsk blir feil, sier Estil.

  • Odd-Bjørn Hjelmeset ble nummer ti, Jens Arne Svartedal nummer 19 og Tore Bjonviken havnet et godt stykke nede på lista, to og et halvt minutt bak vinnneren Teichmann.
BRONSE: Frode Estil spurtet inn til sin andre bronse på tre dager.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling