- Trodde jeg var i himmelen

15. juli ved Torungen fyr ledet Ken Thorpe og Matteo Nicolini Arendal Grand Prix. I 230 km/t krasjet båten og Thorpe ble reddet av sin andrefører. - Jeg husker at jeg våknet og så Anna - og trodde jeg var i himmelen, skoggler Thorpe til Dagbladet.

Men han kom fort til seg sjøl da søster Anna sa at han befant seg på Arendal sykehus.

Vi møter 60-åringen på Aker Brygge i Oslo. Båten hans «World of Cars» er reparert etter uhellet i Arendal.

Et godt krasj

- Hva husker du egentlig sekundet før uhellet?

- Absolutt ingenting, sier Thorpe. - I en fart på 230 km/t stoppet båten på tre sekunder.

- Det var rett og slett et godt krasj, sier Thorpe med et bredt glis.

Han er veldig glad for at andrefører Nicolini var ved bevissthet, ellers ville han neppe overlevd.

- Men det var bare et lite uhell, sier Thorpe.

Nå gleder han seg til å starte på fartskonkurransen i Oslofjorden i dag, og selve offshoreracet i morgen. Og husker selvsagt veldig godt hva som skjedde i Oslofjorden i fjor. Da kræsjet han også i den samme farten, men da gikk det mest utover båten. Den delte seg i to.

13 millioner i året

- Jeg var ved bevissthet i fjor, men låst inne i cockpiten, sier Thorpe. - Men det gikk veldig bra, og du tenker ikke mye over slike hendelser.

- Det gikk langt verre med båten min.

Thorpe eier firmaet World of Cars, som igjen sponser båten hans med én million pund - ca. 13 millioner kroner i året. Og han syns det er verdt pengene å holde på med denne galskapen.

- Kona, barna og barnebarna mine (han har ni) hater at jeg driver på med dette, men jeg kommer til å fortsette, sier Thorpe.

- Kommer noen av dem og ser på deg?

- Ingen er her i Oslo, men de kommer når fartsfesten befinner seg i Dubai.

Til jeg blir 65

60-åringen hadde håpet på å rekke racet i Plymouth for 14 dager siden, men båten ble ikke ferdig. I stedet slappet han av med familien i sommerhuset på Mallorca. Og nå føler han seg klar til å vinne i Oslo - «hvis han der oppe vil».

- Hvorfor holder du på med denne galskapen i en alder av 60 - andre ville nydt livet og kost seg med noen slag golf?

- For det første: Jeg hater golf, sier Thorpe. - Og så har jeg har tre sønner på 35, 30 og 27 som gjerne ser at faren deres gir seg, for de ønsker å overta roret.

- Men jeg skal holde på til jeg er 65!, sier Ken Thorpe til Dagbladet, og håper Oslofjorden vil behandle han vel denne helga.

SPREK 60-ÅRING: Ken Thorpe entret toppen av båten sin som en 20-åring, og tok på seg seiersgliset. - Jeg skal holde på med denne herlige galskapen til jeg er 65, sier han til Dagbladet.