Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trodde jeg var udødelig

Daniel Berg Hestad (35) er klar til å svare kritikerne, «reise kjerringa» og finne tilbake til den store fotballgleden.

SKAL AVSLUTTE MED KRAFT OG STIL: Daniel Berg Hestad mener det skal mer til enn et armbind for å være en god lagkaptein. Han skal tilbake for fullt som både spiller og kaptein for Molde - i sin kanskje siste sesong. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
SKAL AVSLUTTE MED KRAFT OG STIL: Daniel Berg Hestad mener det skal mer til enn et armbind for å være en god lagkaptein. Han skal tilbake for fullt som både spiller og kaptein for Molde - i sin kanskje siste sesong. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

MOLDE (Dagbladet) Helt siden Daniel Berg Hestad debuterte i Tippeligaen under Åge Hareide i 1993 og frem til 2007, har kraftpluggen fra Molde holdt seg stort sett skadefri.

Udødelig - Inntil desember i fjor var jeg sikker på at jeg var udødelig når det kom til skader. Bortsett fra påvisningen «Jumpers Knee» i 2007, har jeg ikke vært plaget av skader, sier Berg Hestad til Dagbladet. Nå ser han frem til å kapre mest mulig spilletid på et Molde-lag ledet av sin gamle medspiller Ole Gunnar Solskjær. Fotballpublikum skal ikke huske Hestads fjorårssesong, som han selv betegner som svak, som hans farvel med toppfotballen i Norge.
 
- Jeg står nå over enkelte spilløkter for å avlaste påkjenningene. I en kampsituasjon vil jeg aldri finne på å spille mer forsiktig for å unngå en potensiell skade. Jeg tåler mye, det er skifte av underlag som er utslagsgivende for min del, sier han.
Uviktig bind Berg Hestad bryr seg fint lite om at Magne Hoseth har løpt rundt med kapteinsbindet mens han selv har slitt benken. Hestad sier selv til Dagbladet, at det er mange gode spillere som kjemper om en plass. Den beste skal spille og han ønsker ikke å stå i veien for unge spillere.

Men er han god nok, skal han spille. Det levner han liten tvil om. Men han må ikke ha kapteinsbindet om overarmen av ren prestisje.

- Jeg må dirigere og styre på min måte. En kaptein er mer en bare bindet. Jeg oppfører meg akkurat som vanlig, med eller uten bindet, sier han. Selv om Molde-veteranen fyller 36 år til sommeren, tenker han lite på at tiden har svekket hans evner som spiller på toppnivå. Om alderen i det hele tatt er en hindring.

- Alder er ikke det som hindrer meg i å spille godt. Med en god følelse og gode opplevelser på banen, kommer prestasjonene. Det sier seg selv at det er vanskeligere å ta tøffe beslutninger når en spiller i motgang, hevder Berg Hestad. Han tror selv at denne sesongen kan bli et løft både opplevelsesmessig og følelsesmessig. At han er blitt for gammel og treg til å bekle sin rolle som midtbane-general for Molde, skal motbevises.

- Det er lenge siden jeg har testet hurtighet, men jeg tror ikke jeg er blitt så veldig mye tregere de siste årene, sier han til slutt.

GODE OPPLEVELSER: - Gir gode prestasjoner, sier Berg Hestad til Dagbladet. Her jubler han i 2009-sesongen med Magne Hoseth. Den gang var kapteinsbindet fastsydd i Berg Hestads drakt.
Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
GODE OPPLEVELSER: - Gir gode prestasjoner, sier Berg Hestad til Dagbladet. Her jubler han i 2009-sesongen med Magne Hoseth. Den gang var kapteinsbindet fastsydd i Berg Hestads drakt. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media