Tour de France 2019:

- Trodde nesten ikke mine egne øyne der jeg satt

Grøndahl Jansen var langt nede. Så vant lagkompisen.

LAGKOMPISEN OVERRASKET: Da lagets kaptein falt trodde Amund Grøndahl Jansen at seierssjansen forsvant. Foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no
LAGKOMPISEN OVERRASKET: Da lagets kaptein falt trodde Amund Grøndahl Jansen at seierssjansen forsvant. Foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRÜSSEL (procycling.no): Hele det sykkelgale Belgia kokte da det endelig skulle spurtes om seier under den store Eddy Mercx-festen i byens kongelige park.

Så skjedde det som gjerne skjer når ting er på bristepunktet, det kokte over med massevelt i fremre del av hovedfeltet.

Peter Sagan, Caleb Ewan, Alexander Kristoff og Giacomo Nizzolo var blant spurterne som holdt seg unna trøbbel, men velten splittet Jumbo-Vismas lag i to, og rytteren som fikk hardest medfart var toppspurter Dylan Groenewegen.

- Det skjer noe i feltet like foran meg som gjør at jeg må bremse hardt. Så kjører noen inn i meg bakfra som velter. Jeg vet ikke helt hvem som kjører inn i meg eller hva som skjer der. Det er en kjedereaksjon som gjør at det bremses bakover og jeg må i hvert fall trekke ordentlig hardt i bremsene. Da røk det noen bak meg, sier Amund Grøndahl Jansen til procycling.no.

- Plutselig ser jeg noe gult ...

Han var egentlig fullstendig i villrede da han oppdaget at lagkapteinen var borte. Selv ble han hindret, men kom seg opp igjen til teten og tenkte: «Jaja, jeg får ikke gjort noe, så jeg kan like gjerne spurte».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer