Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Trodde OL røyk

LAAX (Dagbladet): Svimmel og redd var Espen Arvesen sikker på at ankelbruddet fra i fjor var slått opp på nytt da han lå på båra under helikopteret etter det stygge fallet i halfpipen i går. På sjukehuset kom håpet om å rekke OL tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble skikkelig skremt etter fallet. Hadde samme følelsen som sist, trodde jeg knakk foten på nytt, og trodde OL røyk, sier Espen Arvesen til Dagbladet da vi besøker ham på sjukehuset i Ilanz sammen med bestekameraten Thomas Harstad (9. plass i går).

Røntgenbildene avslørte ikke noe brudd, men det gjenstår fortsatt å se om Norges beste snowboarder på forsesongen har revet av eller skadd noen av ankelbåndene. Arvesen skulle egentlig fly til USA sammen med resten av landslaget i dag tidlig. Der skal de trene og konkurrere i Mammoth om de siste OL-plassene fram til jul. Allerede OL-uttatte Arvesen må nå droppe treningsleiren. Han drar hjem til grundige legeundersøkelser for å få bekreftet om OL-drømmen fortsatt lever eller om sesongen er over.

- Via Olympiatoppen har jeg allerede vært i kontakt med Lars Engebretsen. Det går bra med meg nå. Vi får se etter undersøkelsene hjemme, sier Arvesen.

For stor fart

Vantro norske snowboardere så Espen Arvesens dramatiske fall i bånn av pipen bare tre kvarter før semifinalen i går. Konkurransen i Laax er den første for sesongen som samler hele den europeiske eliten. Espen var tilbake etter ett år på krykker og tøff trening for å nå sitt gamle nivå. Etter kjøringa i kvaliken og på trening var han blant de desiderte favorittene - før det gikk galt.

- Jeg skulle prøve på en McTwist, men fikk altfor stor fart inn. Jeg landet på den isete hylla opp på pipen, ankelen ble slått opp mot leggen og jeg falt med hodet først ned. En veldig uvanlig feil av meg, sier Espen.

Han var ved full bevissthet, men ikke i stand til å gjøre rede for noe som helst da lege, norske landslagskolleger og trener Petter Levin kom til hjelp.

- Han husket ikke engang at han hadde brukket foten en gang før, sier Thomas Harstad, som har reist og trent sammen med Arvesen i seks-sju år.

- Jeg snakket visst mye om OL. Var visst bekymret, men forsto ikke hva OL var for noe da jeg ble spurt, sier Espen.

- Gullkandidat

Han er en positiv kar og håper i det lengste at dette går bra.

- Jeg kan ikke gi opp så fort, sier han.

- Espen er en klar gullkandidat i OL om han stiller, sier landslagstrener Petter Levin.

Utslitt etter travle dager som eneste leder for 15 snowboardere fikk han en reaksjon da Espen til slutt var på vei til sjukehuset.

- Jeg ble stående paralysert i 45 minutter. Dette tok helt overhånd, sier han.

- Jeg håper at han rekker det.

Stine Brun Kjeldaas kjørte ned til andreplass i går, men var like opptatt av hvordan det gikk med Arvesen:

- Utrolig trist. Han kommer til å være sjefen om han rekker OL.

Advarte Espen

Daniel Franck, som satt i heisa og så Espens fall, rådet lagkameraten til å ta det rolig og ikke risikere noe i går. Uten at det hjalp stort. Arvesen er kjent for å dra på maksimalt.

- Jeg prøvde å advare ham, men det er jo ingen vits når det gjelder den karen, sier Daniel.

Sjøl var Espen ved godt mot da den verste hodepinen hadde lagt seg.

- Hadde avtaler med to damer som skulle kjøre sammen med meg i gondolen ned fra fjellet. Hva skal jeg si når de ringer meg? Kanskje at jeg allerede ligger i senga?

Hele Norges coronakart