BEGYNNER Å FÅ OVERSKUDDET TILBAKE: Marit Bjørgen reiste rett hjem etter sjetteplassen i NM, men hjemme på sofaen har hun funnet overskuddet. Og kanskje inspirasjon til å prøve langløp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BEGYNNER Å FÅ OVERSKUDDET TILBAKE: Marit Bjørgen reiste rett hjem etter sjetteplassen i NM, men hjemme på sofaen har hun funnet overskuddet. Og kanskje inspirasjon til å prøve langløp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Trodde Petter skulle slå dem

Bjørgen inspirert av Aukland-brødrene til å prøve langløp.

(Dagbladet): Marit Bjørgen (31) måtte avbryte NM allerede etter torsdagens 10-kilometer på Voss. Hun trengte hvile og reiste hjem til Oslo.

Fra sofakroken fulgte hun resten av mesterskapet — og ikke minst Petter Northugs kamp mot langløpsspesialistene i Marcialonga. I likhet med mange andre, trodde Bjørgen at Northug skulle vise resten av feltet ryggen.

- Jeg trodde faktisk han skulle slå de gutta som driver med langløp, skriver Bjørgen på sin hjemmeside.

Vurderer langløp
Samtidig hyller hun brødrene Aukland. Jørgen tok sin tredge Marcialonga-seier, mens storebror Anders ble nummer to.

- Det jeg sitter igjen med, er at jeg ble meget imponert over Aukland-gutta som staka fra resten av feltet opp til Cavalese. Jeg ble faktisk litt inspirert til å gå langløp. Vi får se i framtiden, skriver Bjørgen.

Samtidig rapporterer hun at hun selv begynner å få overskuddet tilbake. I dag ble det klart at hun, som planlagt, reiser til Russland for å gå de to verdenscupløpene i Rybinsk til helga.

- Etter tre dager på sofaen begynner jeg å bli rastløs og lengter etter å begynne å trene igjen, og ikke minst konkurrere, skriver hun.

På tide med Russland
Faktisk er det første gang Bjørgen skal konkurrere i Russland.

- Jeg både gleder meg og smågruer meg litt, skriver Bjørgen — som på et tidspunkt var innstilt på aldri å dra til Russland.

Den holdningen endret seg da Sotsji ble tildelt OL i 2014.

- Det var vel på tide å ta turen dit for å se hva som møter oss i OL om to år, fastslår Marit Bjørgen.

For henne handler altså resten av sesongen om å beholde sammenlagtledelsen i verdenscupen. I øyeblikk leder hun med 62 poeng på Justyna Kowalczyk, et forsprang som har krympet dramatisk den siste måneden.