Trodde Ronaldo var død

Lagkameratene trodde Ronaldo var død etter det dramatiske anfallet før VM-finalen. Legene som undersøkte ham, frarådet den brasilianske lagledelsen å bruke den tidligere superspissen. Men Mario Zagallo trosset legene og beordret Ronaldo på banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Flere ropte han er død, han er død, forteller hotelldirektør Paul Chevalier i et intervju med den franske radiostasjonen France Info i dag. Nye sider ved dramet som utspilte seg i forkant av søndagens VM-finale avdekkes dag for dag.

- Finansielle interesser gikk foran hensynet til Ronaldos liv og helse, sier den brasilianske nevrologen Luiz Pinheiro Franco til den det tyske nyhetsbyrået DPAs korrespondent i Rio.

Burde hvilt 28 timer

Pinheiro Franco har snakket med en kollega i Paris som var med og undersøkte den totalt utslåtte Ronaldo etter anfallet søndag formiddag. Legene som gjennomførte undersøkelsen mente at stjernespissen ikke på noen måte var skikket til å spille.

- Etter slike kollaps bør man hvile i minst 48 timer, sa Pinheiro Franco som er en meget anerkjent lege i Brasil.

I dagens utgave av tyske Sport Bild hevdes det at president Ricardo Teixeira i det brasilianske fotballforbundet hadde en nøkkelrolle i dramet som utspilte seg.

- Han beordret landslagstrener Zagallo å sende den fysisk og psykisk utkjørte spissen på banen, skriver avisen. Ifølge avisen skal Mario Zagallo ha vært sterkt uenig i dette, og en av rekke av spillerne reagerte meget kraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer