<strong>KONTRABESKJED:</strong> Daniel Berg Hestad åpner for å forlenge karrieren om Molde går videre til Europa League.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KONTRABESKJED: Daniel Berg Hestad åpner for å forlenge karrieren om Molde går videre til Europa League. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Trodde Solskjær ville at han skulle legge opp. Nå kan Berg Hestad (40) fortsette karrieren

Kontrabeskjeden får Solskjær til å smile lurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Når man som fotballspiller overstiger 30 år, starter ofte spekulasjonene om hvor mange år vedkommende har igjen på toppnivå.

For 40 år gamle Daniel Berg Hestad har spekulasjonene vart i svært mange år. Molde-strategen har imidlertid overrasket år etter år, men i september bestemte midtbanespilleren seg for at nok er nok:

Etter sesongen skal han legge opp. Det var i hvert fall det han sa.

Etter noen eventyrlige kvelder i Europa League, hvor 40-åringen har storspilt i en dyp midtbanerolle, og etter at gamletrener Ole Gunnar Solskjær returnerte til Molde, er Berg Hestad likevel ikke så bombastisk lenger.

Riktignok sier han først til Dagbladet at beslutningen er tatt. Men mitt i svaret ombestemmer han seg.

- Hvis vi går videre til sluttspillet i Europa League, vil det jo være surt å gå glipp av det. Det er en gulrot jeg gjerne vil oppleve. Det blir litt dumt å gi seg midt i turneringen når vi er på vei til noe stort, sier Berg Hestad til Dagbladet.

Om Molde går videre fra sin gruppe, betyr det sluttspillskamper i Europa League i februar 2016. Og hvis Berg Hestad først starter den sesongoppkjøringen, er det kanskje vanskelig å gi seg?

- Haha, vi får se. Først må vi gå videre. Dessuten er det ikke jeg som bestemmer dette heller. Det er ikke sikkert at Ole Gunnar vil ha meg med. Han vil sikkert at jeg skal legge opp, tror 40-åringen.

Solskjær vil overtale superveteranen Det avviser imidlertid Solskjær overfor Dagbladet. Klokken 23.50 i går kveld forlot den nyansatte Molde-treneren Aker Stadion, før han satte i gang med den tidkrevende hjemturen til Kristiansund.

Da hadde Solskjær brukt lang tid på å snakke med pressen, faktisk lengst av alle, og på Dagbladets siste spørsmål smilte Manchester United-legenden usedvanlig lurt.

- Hvis Daniel vil fortsette karrieren likevel, er det gode nyheter. Han tilfører gruppa ekstremt mye, både på og utenfor banen, sier Solskjær til Dagbladet.

- Det Daniel gjør mot Celtic, er helt strålende. Han gjør en uvurderlig jobb. Jeg er absolutt positiv til å ha med ham videre, sier Molde-sjefen.

<strong>TETT BÅND:</strong> Ole Gunnar Solskjær vil gjerne ha med 40-åringen Daniel Berg Hestad videre.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TETT BÅND: Ole Gunnar Solskjær vil gjerne ha med 40-åringen Daniel Berg Hestad videre. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Han presiserer imidlertid at han ikke har rukket å skaffe seg oversikten over hvem som har utgående kontrakter i Molde og følgelig kan forsvinne.

- Jeg må først få oversikt over det og snakke med spillerne, før jeg kan legge denne kabalen, sier Solskjær.

Overrasket Han smilte om kapp med sola, i pakt med sitt solrike navn, etter 3-1-triumfen over Celtic. Det betyr at Molde er suveren gruppeleder og på god vei til å gå videre fra sin knalltøffe gruppe.

Det overrasker Daniel Berg Hestad.

- Vi hadde ikke forventet dette, men vi visste vi kunne slå alle disse lagene på gode dager. Sju av ni mulige poeng er riktignok i overkant av hva vi hadde trodd, men vi var optimister før trekningen, sier han.

- Hvordan er det mulig at dere er nr. 7 i Tippeligaen og herjer i Europa?

- Det er et godt spørsmål. Kanskje passer slike kamper oss bedre. Her kan vi ligge lavt og kontre. Vi er et godt kontringslag med mange hurtige spillere. Det passer oss kanskje bedre enn kamper i Tippeligaen hvor vi møter lag som ligger lavt, reflekterer Berg Hestad.

Det er toppscorer Ola Kamara enig i.

- I tillegg har vi hatt mye uflaks og marginer imot i Tippeligaen. Vi er bedre enn det tabellen viser der, mener Kamara.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer