- Troen hjalp meg tilbake

Jermain Defoe om VM-skuffelsen.

(Dagbladet.no): Den største sjokket da Sven-Göran Eriksson tok ut Englandtroppen til VM i sommer var Arsenals Theo Walcott. En annen stor overraskelse var fraværet av Tottenhams Jermain Defoe. Nå snakker spissen ut om hvordan han taklet skuffelsen.

- Ikke min tur

- Jeg har alltid vært en religiøs person, og jeg tror at hver gang jeg blir skuffet er det en velsignelse i forkledning, sier Defoe i et intervju med Football Focus.

Defoe var «stand by» i troppen over en kortere periode, men måtte slukøret reise hjem til England før mesterskapet begynte.

- Jeg tenkte at det ikke var meninga at jeg skulle være med, og at jeg bare måtte fortsette å være positiv, fortsette å be, og forhåpentligvis vil min tid komme.

Bedre tider

Og det ser også ut til at 24-åringen får mye tid med de tre løvene på brystet. Så langt i EM-kvalifiseringen har Defoe startet to kamper, kommet inn i de to øvrige, og scoret to av Englands totalt seks mål. På klubblaget Tottenham har han nettet ti ganger denne sesongen.

- Jeg ber hver deg, om morgenen og før jeg legger meg. Det er viktig å ikke bare be når ting går imot deg. Går ting galt er det enkelt å be Gud hjelpe deg ut av krisa, men det er viktig å be også når ting går bra, og vise din takknemmelighet.

- Troen hjalp meg tilbake

Defoe er en av ikke altfor mange spillere i Premier League som velger å stå fram med sin tro. Spilleren selv mener troen hjelper det meste i livet hans, men han har også andre å takke for suksessen han har opplevd til nå i livet.

- Troen er viktig. Jeg er ung, og ting er vanskelig innimellom. Men jeg har en flott familie bak meg også, avslutter Jermain Defoe.

TROENDE: Jermain Defoe mener det var troen som hjalp han etter skuffelsen over å ha blitt utelatt fra Englands VM-tropp. Foto: AP
TROENDE: Jermain Defoe mener det var troen som hjalp han etter skuffelsen over å ha blitt utelatt fra Englands VM-tropp. Foto: AP Vis mer