Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League: Juventus-Real Madrid

Trofeet som gjør at Ronaldo tar ledelsen på Messi som verdens beste spiller gjennom alle tider

Superlativene er for lengst oppbrukt når det gjelder Cristiano Ronaldos ekstreme ferdigheter som matchvinner. Skal mannen ytes rettferdighet må CR7 gjøres til et fotballterminologisk begrep som forklarer det ypperste av det ypperste hva målscoring angår.

Superlativene er for lengst oppbrukt når det gjelder Cristiano Ronaldo. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Superlativene er for lengst oppbrukt når det gjelder Cristiano Ronaldo. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juventus-Real Madrid 1-4 (1-1)

HAN ER DER når laget trenger ham. Hver gang. Cristiano Ronaldo er mannen som avgjør flere fotballkamper enn noen annen spiller på planeten Volleywood. Og det er ikke små fotballkamper han vinner, det er gedigne fotballkamper.

De største av de største.

Fordi han er den største av de største.

CRISTIANO RONALDO HAR mange agendaer som fotballspiller. Han vil score mest, hvilket han gjør. Han vil vinne mest, hvilket han også gjør. Han vil komme ut på topp i den innbyrdes kongekampen mot Lionel Messi, den som handler om å kunne legge opp som verdens beste fotballspiller gjennom alle tider. Og når Gullballen skal deles ut for 2017, trofeet som hvert år definerer den beste spilleren i verden, er det allerede klart at han kommer til å utlikne til 5-5 mot Lionel Messi.

Siden 2008 er det ingen andre enn de to som har vunnet det gjeve trofeet.

Fram til 2020, om ikke Juventus holder koken og Gigi Buffon kommer tilbake og på mirakuløst vis endelig vinner det trofeet som 40-åring, ser jeg ingen som kan bryte rekka.

GIANLUIGI BUFFON HADDE nok blitt årets spiller i verden om Juventus hadde kommet ut på topp mot Real Madrid. Ikke bare på sympati, men fordi et potensielt The Treble med bare tre baklengsmål på de tolv første matchene i Champions League, forteller alt om en spiller og keeper med helt spesielle egenskaper og ferdigheter. Men da Cristiano Ronaldo scoret sitt andre mål til 1-3, hvilket betyr at Juventus fikk doblet sin baklengskvote i CL 2016/2017 fra tre til seks i løpet av 64 finaleminutter mot Real Madrid, var det toget kjørt.

Marco Asensios 1-4, uansett hvor mye man håpet hedersmannen Buffon ikke skulle tape en tredje Champions League-finale, var det ikke (litt) trist en gang.

DA CRISTIANO RONALDO foredlet en Real Madrid-gjenvinning og et strålende forarbeid av Luca Modric til det allerede nevnte 1-3 målet scoret han sitt 105. mål i Champions League. Lionel Messi har inntil videre stoppet på 94. Det var samtidig hans tiende mål siden kvartfinalene i mars, og det 54. i denne turneringas sluttspill. Hvilket betyr at han for sjette året på rad runder av sesongen som toppscorer i verdens mest prestisjetunge klubbturnering, og at han for sjette året på rad har scoret tosifret i Champions League.

At han avgjorde La Liga krydrer bare det hele.

Han er spilleren over alle spillere.

Han er CR7, Cristiano Ronaldo.

REAL MADRID ER det første laget som forsvarer en Campions League-tittel og har nå vunnet trofeet tre av de fire siste sesongene. Veldig mye av det handler om Cristiano Ronaldo. Pluss Zinedine Zidane, selvfølgelig, treneren som i sin 87. kamp som Real-boss plukket opp sin andre CL-tittel og det fjerde trofeet totalt. Og i Cardiff kom han ut på topp fordi han brukte pausen til å snu kampens gang.

Var Juventus veldig gode de første 45 minuttene var Real Madrid dønn overlegne da Zidane hadde gjort sine vurderinger og fortalt spillerne veien til trofeet.

JUVENTUS VAR STRÅLENDE i første omgang, var favoritter da lagene gikk til pause, men ble statister de siste 45 minuttene. Alt fordi Zinedine Zidane la en plan om høyt press, gjennvinninger og total dominans, en plan som fungerte ett hundre prosent. For når Marcelo kommer ned langs venstresiden, når Isco finner plass til å herje i mellomrommet, når Kroos som vanlig ikke bommer med en pasning, når Modric tar dype løp inn i motstanders boks og murbrekker Benzema tar så mye oppmerksomhet at Ronaldo kan finne sine målscorende posisjoner, vel, da stopper du ikke Real Madrid.

Det er en grunn til at de er verdens beste fotballag, et lag som alltid scorer mål.

Andreomgangen i Cardiff viste hvorfor.

Hele Norges coronakart