Anders Trondsen så ut som en million i 45 minutter

Troillan på topp! Spørsmålet som gjør fotballhøsten spennende er om RBK er gode nok til å bli der

Det tok Rosenborg 17 serierunder å innta toppen av tabellen. I 2018 er det ikke sikkert at de blir der.

PÅ TOPP: Rosenborg vant 3-1 mot Ranheim søndag kveld, og tok med det over serieledelsen i Eliteserien. Søndag gjenstår det å se om Brann slår tilbake. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PÅ TOPP: Rosenborg vant 3-1 mot Ranheim søndag kveld, og tok med det over serieledelsen i Eliteserien. Søndag gjenstår det å se om Brann slår tilbake. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ranheim-Rosenborg 1–3 (1–2)

ROSENBORG KAN ENDELIG glede seg over serieledelse, tre scoringer, ny formasjon og en sentral midtbane som ikke har sett bedre ut på denne sida av nyttår. Det er bra for en presset klubb som alltid må være best. Men bak resultatet ligger det noen elementer som gjør det vanskelig å friskmelde Norges beste fotballag.

Da Rosenborg var på sitt beste var nemlig Ranheim skremmende svake.

Da Ranheim trodde de kunne få noe ut av kampen var Rosenborg i perioder litt på hæla.

ROSENBORGS FØRSTEOMGANG DENNE kvelden var fenomenal av mange forskjellige årsaker. Tre av dem var Anders Trondsen, Marius Lundemo og Mike Jensen. Andreomgangen derimot, et signal om at Rosenborg 2018 ikke er som mange tidligere årganger. For det er noe som mangler når RBK skal gjøre som i sine beste stunder, kapitalisere på massivt overtak og ledelse og bare valse over en motstander.

De har ikke det giret.

Når det har gått en omgang får laget en periode der de ser tunge og slitne ut.

ROSENBORG PRODUSERTE NI kvalifiserte målsjanser de første 45 minuttene mot Ranheim, slapp til to, men ledet bare 2–1 til pause. Forklaringa på det, fordi den ene scoringa (0–2) egentlig burde vært reddet, skyldes litt uflaks, middels avslutninger og en Ranheim-Keeper (Even Barli) som evnet å revansjere seg etter den allerede nevnte glippen. Og når sånt skjer, når totalt herredømme gir det fillerista laget en god pause fordi avstanden til poeng bare er en scoring, lever man alltid farlig.

Når man i tillegg begynner å tenke på det man kan tape er det fort gjort å miste flyten.

RANHEIM BURDE VÆRT døde og begravet til pause. Isteden kom de til andre omgang med tro på poeng. De sto igjen høyt, våget å presse, fikk opp aggressiviteten uten ball og antall bevegelser foran ballfører med ballen i laget. Og vips så var en enveiskjørt fotballkamp dønn åpen.

Da Ranheim-kanten Erik Tønne plutselig var blank med RBK-keeper André Hansen var den åpne kampen en meget god keeper fra å være status quo.

DET DU IKKE må gjøre når du spiller mot Rosenborg i ny fasong (4-2-3-1) er å gi Anders Trondsen og Marius Lundemo tid og rom til å være gode midt i banen. Ranheim gjorde det, de var aldri i press og derfor heller ikke i hælene på Rosenborgs to sittende midtbanespillere før pause. Spesielt Anders Trondsen, selv om Marius Lundemo også likte å danse, takket for plassen og var fenomenal. Og så deljet han inn en Trondsen spesial til 2–0 fra nærmere 30 meter.

Uten tilløp!

Ranheim-keeper Even Barlie, som var hjemmelagets beste med ei mil da han holdt hjemmelaget inne i kampen før pause, vet selvfølgelig han skulle stoppet skuddet.

Men det er de som lot Anders Trondsen stå stille og gi Rosenborg 2–0 som virkelig bør skamme seg.

SENDTE RBK I LEDELSEN: Mike Jensen sendte Rosenborg i ledelsen etter 13 minutter. Her fra en kamp mot Tromsø tidligere i år. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SENDTE RBK I LEDELSEN: Mike Jensen sendte Rosenborg i ledelsen etter 13 minutter. Her fra en kamp mot Tromsø tidligere i år. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

ANDERS TRONDSEN (23) ryktes å være på blokka Serie A-klubben Atalanta (Bergamo). Var italienerne i Trondheim denne lørdagskvelden spiller han ikke neste serierunde for Rosenborg. Jeg har sett spillere gjøre mange gode omganger i Eliteserien denne sesongen, og Trondsens førsteomgang er en av dem.

Sannsynligvis den beste.

OM ATALANTA-RYKTENE er mer enn det, bare rykter, vil Rosenborg la Anders Trondsen gå om pengene er riktig. Sånn er norsk fotball. Sånn er Rosenborg også. Men det er ikke først og fremst størrelsen på overgangssummen som stopper Nicklas Bendtners avgang fra Lerkendal.

For hans vedkommende handler det om å finne den riktige utgangen på eventyret.

NICKLAS BENDTNER GJØR ikke Rosenborg bedre. Snare tvert imot. Som venstrekant brukes han til å åpne sida for Birger Meling. Ellers gjør han det som passer Nicklas Bendtner. Han er god når han involverer seg inne i banen, som da han satt opp Alexander Søderlund til venstre før Mike Jensens 1-0, og god når han trer kamerater gjennom med kamuflerte pasninger.

Men det skjer altfor sjelden.

Og sjelden er ikke ofte nok for Rosenborg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer