Troillongen

Harald Martin Brattbakk ordnet akutt nødhjelp på overtid. Billetten til Mesterligaen ble sikret av den nye troillongen - Daniel Braaten.

TEL AVIV (Dagbladet): Harald Martin Brattbakks frispark fra 20 meter ga Rosenborg mer enn kunstig åndedrett denne enormt klamme kvelden i Tel Aviv.

Det ga dem håp, tro og ekstra krefter. Og da Daniel Braaten driblet seg inn fra dødlinja og slo inn det som skulle gjøre natta til en fest, var elendigheten snudd til glede.

Av det nye lykketrollet.

-  Det er vanskelig å beskrive. Da jeg satte ballen i mål, ja, da så jeg ingenting. Jeg lukket øynene. Og drømte, sier 22-åringen til TV 3.

Snuoperasjonen

Årets kjøp fra Skeid har tre innhopp for Rosenborg i Tippeligaen. Ett mot Viking, ett mot Lillestrøm og ett mot Tromsø. Og på en snau omgang på høyeste nivå i Norge har han scoret to mål.

Da han sendte Rosenborg til Mesterligaen i går kveld, sikret han samtidig 80 millioner kroner.

40 til klubbkassa -  resten til spillerne og staten.

Champions League-kvalik

Maccabi Haifa- Rosenborg 2- 3 (2- 0) e.o., sammenlagt 3- 5.

Mål:
1- 0 Valid Badeer (31)
2- 0 Gustavo Boccoli (38)
2- 1 Harald Martin Brattbakk (90)
2- 2 Daniel Braaten (95)
2- 3 Ørjan Berg (116).

Rødt kort: Najwan Ghrayib (26), Maccabi Haifa.

Seiersbrølet i garderoben sa sitt. Unge og gamle tok av etter den fantastiske snuoperasjonen.

-  Det er sinnssykt deilig, helt fantastisk. Å komme til Mesterligaen er en drøm, sier Braaten.

Daniel Braaten kom inn etter pause da Rosenborg var blitt ødelagt til 0- 2 av ti Haifa-spillere. Så rått var nemlig partiet før pause. Men med Daniel Braaten inn på høyresida kom intiativene, frekkheten og teknikken.

Da fem minutter var spilt av innhoppet, hadde han servert Roar Strand to enorme muligheter til redusering.

Israelerne fikk hvile

Midt i Daniel Braatens internasjonale gjennombrudd gikk lyset to ganger på Ramat-Gan stadion. Første gang da RBK-trøkket var på det sterkeste et kvarter inn i andre omgang -   andre gang tre minutter før slutt. Jeg skal ikke spekulere på hvorfor det skjedde -  men det passet israelerne veldig bra.

De fikk nemlig hvile.

Mens Rosenborg sleit med utålmodigheten.

Inn i historien

Ola By Rise skrev som besatt på arkene sine mot slutten av første omgang. Da alt så håpløst ut -  og Roenborg så ut som om de ikke hadde noe igjen i varmen -  skrev han Daniel Braaten inn på laget og inn i klubbens mesterligahistorie. For det var en spiller med stor internasjonal framtid som scoret det avgjørende 2- 2-målet i går kveld.

Da Ørjan Berg scoret det tredje og gjorde kampen til borteseier, hadde israelerne allerede gitt opp.

-  Jeg begynte nesten å grine da Harald Martin scoret 2- 1. Og så scoret jeg selv. Jeg har ikke ord. Nå er det bare å ta seg litt brus, gliser Braaten.

SIKRET MESTERLIGA: Daniel Braaten scoret 2- 2-målet og sendte Rosenborg til mesterligaen. - Nå er det bare å ta seg litt brus, sier 22-åringen.