Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trøim trår til med 13 millioner for å redde Vålerenga

Kan gjøre ham til tilnærmet eneeier.

BIDRAR: Finansmannen Tor Olav Trøim går inn med nye 13 millioner kroner i Vålerenga for å redde klubben ut av det økonomiske uføret. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
BIDRAR: Finansmannen Tor Olav Trøim går inn med nye 13 millioner kroner i Vålerenga for å redde klubben ut av det økonomiske uføret. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Finansmannen Tor Olav Trøim går inn med nye 13 millioner kroner for å hjelpe Vålerenga ut av pengeknipa.

Det opplyser styreleder Henrik A. Christensen i Vålerenga Invest Fotball.

Bidraget fra skipsreder John Fredriksens høyre hånd er en del av en emisjon på opp mot 20 millioner kroner i aksjeselskapet Vålerenga Invest Fotball. Det kan gjøre Trøim til tilnærmet eneeier, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi gjør en emisjon på minimum 10 og maksimum 20 millioner kroner, og Tor Olav har gitt et forhåndstilsagn på å tegne for sin andel, det vil si 13 millioner kroner, sier Henrik A. Christensen.

Emisjonen forutsetter at budsjettet og lønnskuttene kommer på plass, sier styrelederen.

Tidligere i år ga Trøim et lån til Vålerenga på 6 millioner kroner. Klubben er i akutt pengeknipe etter en dårlig sesong, og ansatte og spillere gikk denne uken med på en lønnsreduksjon på 12,5 prosent.

Christensen sier til DN at han håper på en avklaring rundt emisjonen før jul. Det er foreløpig uklart om de øvrige aksjonærene i Vålerenga Invest Fotball følger Trøim og legger mer penger på bordet.

(NTB)