KAN TA FJERDEPLASS: Om Manchester Citys Craig Bellamy og manager Roberto Mancini slår Tottenham i morgen, overtar de føringen i kampen om fjerdeplassen i Premier League. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
KAN TA FJERDEPLASS: Om Manchester Citys Craig Bellamy og manager Roberto Mancini slår Tottenham i morgen, overtar de føringen i kampen om fjerdeplassen i Premier League. Foto: Tim Hales, AP/ScanpixVis mer

- Trolig Citys viktigste kamp på ti år

Spiller om Champions League-plass mot Tottenham i morgen.

|||
Manchester City og Tottenham er storlagene som har vippet Liverpool ut av topp fire i engelsk fotball. Svaret på hvem av dem som tar fjerdeplassen kan komme i morgen.

Da møtes City og Spurs til en heftig duell på Eastlands. Tottenham reiser opp til Manchester vel vitende om at de har ett poengs forsprang på de himmelblå.

- Onsdagen blir som en finale. Det er trolig Citys viktigste kamp på ti år. Vi må slå Spurs. Kampen om fjerdeplassen er ikke avgjort, sa manager Roberto Mancini i helgen.

Da ble Aston Villa slått, mens Tottenham svarte med å slå Bolton 1-0.

- Kampen mot City blir store saker. City er et strålende lag og i god form. Vi reiser dit og må spille foran entusiastiske hjemmefans. Forhåpentlig får vi noe ut av det, sier Tottenham-manager Harry Redknapp og har poengfangst i tankene.

- Men det er dette fotballen handler om. Som manager eller spiller ønsker du å være med i store kamper, og dette er en slik - uten tvil, fortsetter Redknapp.

Han har fått skikk på Tottenham etter noen år der London-laget ikke har klart å ta steget inn i jakten på mesterligaspill. Dette kan være året der de hvitkledde sniker seg inn blant de fire beste.

Uviss framtid

Manchester City har ambisjoner om å utfordre Chelsea og Manchester United helt i toppen, men første steg for de nyrike blir å sikre fjerdeplass og mesterligakvalifisering.

Manager Roberto Mancinis framtid er usikker, selv om 45-åringen fikk tre og et halvt år lang kontrakt da Mark Hughes ble sparket i desember.

- Alle spør, men jeg vet ikke, svarer Mancini når pressen spør om hans framtid.

- Det er ikke viktig for meg. Det viktigste er at laget vinner neste kamp og blir nummer fire, sier den tidligere Inter-treneren.

Keeperproblemer

Han må klare seg uten Joleon Lescott som sliter med strekkskade.

- Joleon blir ikke involvert i de to siste ligakampene, men jeg håper han rekker VM (for England). Han har ytterligere 14 dager etter ligaavslutningen, sier Mancini.

Gareth Barry er trolig tilbake, mens Marton Fulop fortsetter som keeper i Shay Givens skadefravær.

Tottenham har også keeperproblemer. Heurelho Gomez har lyskeproblemer. Det gjør ham usikker til storkampen. Stopper Ledley King blir trolig testet sent.

Med seier i morgen tar Tottenham fjerdeplassen. Med uavgjort beholder laget forspranget foran siste runde, mens City tar et steg nærmere Europa med seier. Da vil de himmelblå lede med to poeng før helgens avsluttende kamper.

Da tar City turen til London hvor West Ham venter. Tottenham på sin side skal ut mot Burnley. Verken West Ham eller Burnley har noe å spille for. Det betyr at mye trolig blir avgjort i morgendagens duell.

(NTB)