- Trolig høyt spill i utlandet på kampfiksingen

Uregistert som ikke kan spores opp.

24. juni 2012 ble de to 2. divisjonskampene Follo-Østsiden og Asker-Frigg spilt.
Kampene fikk oppsiktsvekkende resultater og ble satt under etterforskning.

I går ble sju personer tiltalt for bidrag til kampfiksing.

To av de tiltalte var ikke fotballspillere. Disse personene satte inn 89.500 kr. på kombinasjonen av de to kampene og mottok 340.000 kr. i gevinst fra Norsk Tipping, i følge tiltalen.

I følge tiltalen var innsatsbeløpet en ulovlig pokergevinst. Som på denne måten ble hvitvasket med god rente.

Spill som ikke kan spores Men ble det også omsatt i utlandet på de norske kampene?

- Det er absolutt  sannsynlig, sier oddssetter Ole Morten Bratberg i Norsk Tipping.

Fem fotballspillerne, tre fra Follo og to fra Asker, som nå er tiltalt for kampfiksing, skal ha mottatt inntil 200.000 kroner for oppdraget å tape.

Etter at innsatsbeløp og bestikkelsen er trukket fra gevinsten, gjensto det rundt 50.000 kr. i overskudd.
Med sifrene i tiltalen som grunn.

- Det regnestykket ser ikke særlig lukrativt ut for å risikere såpass mye?

- Nei, det er jeg enig i, sier Bratberg.

Stort marked i Asia - Det store markedet for svindlere er sannsynligvis muligheten for uregistrert spill på andre kontinenter, i for eksempel Asia, sier Bratberg til Dagbladet.

Spill som ikke kan spores opp.

- Her foregår spill uregistrert hos bookmakere og gatebookies. Det tas i mot spill på slike kamper i Norge, og i mange varianter. Norsk Tipping hadde bare tilbud på H-U-B spill i kombinasjonen mellom de to kampene, forteller Bratberg.

- Jeg husker jeg stusset over at alt spillet gikk i kombinasjonen mellom de to kampene. Det var jo spesielt. Norsk Tipping hadde i tillegg tilbud på enkeltspill på en av de to kampene, forteller Bratberg.
Slik ble mistanken vekket også hos Norsk Tipping.

- Jeg mener at det ble omsatt for rundt 115.000 kroner på kombinasjonen mellom de to kampene til en odds som ga rundt 4,5, sier Bratberg.

Minst sju mål SVT's «Uppdrag Granskning» har vist et innslag, der en kosovalbaner med fortid i svensk fotball, forteller foran skjult kamera, at han er inne i kampfiksing.
Og at han i et ærend var i Norge i den hensikt å sørge for at en kamp endte med minst sju mål.

Det ble ikke spesifisert hvilket lag han oppsøkte.

Han påsto at sju mål i en fotballkamp ga bra odds.

- Det var årsaken til oppdraget, påsto kosovoalbaneren Liridon Leci til en svensk journalist som utga seg for å være forretningsmann med ønske om å fikse kamper.

Et kombinasjonsspill mellom de to kampene med forutsetning at begge skal ende med minst sju mål, er et tankeeksperiment og et eventuelt gullkantet høyodds-spill.

Spesielt når man vet utfallet på forhånd.

Follo-Østsiden endte 3-4 og Asker tapte 1-7 for Frigg.

Tre spillere fra Follo og to fra Asker står nå tiltalt etter de to kampene i 2012.

KAMPFIKSINGTILTALE. I går ble fem spillere tiltalt for kampfiksing etter to oppsiktsvekkende resultater i 2. divisjon i 2012.  Follo møtte Østsiden og tapte 3-4 etter å ha ledet 3-0 til langt ut i 2. omgang. Foto: privat.
KAMPFIKSINGTILTALE. I går ble fem spillere tiltalt for kampfiksing etter to oppsiktsvekkende resultater i 2. divisjon i 2012. Follo møtte Østsiden og tapte 3-4 etter å ha ledet 3-0 til langt ut i 2. omgang. Foto: privat. Vis mer