VIDERE?: Dagens kamp mot Frankrike vil trolig avgjøre om Norge når kvartfinalen i ishockey-VM. Landslagssjef Roy Johansen venter en tøff batalje. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
VIDERE?: Dagens kamp mot Frankrike vil trolig avgjøre om Norge når kvartfinalen i ishockey-VM. Landslagssjef Roy Johansen venter en tøff batalje. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Trolig vinn eller forsvinn for Norge

Roy Johansen venter tøff batalje mot Frankrike.

Følg kampen i vårt hockeystudio fra kl. 11.45

Dagens kamp mot Frankrike vil trolig avgjøre om Norge når kvartfinalen i ishockey-VM. Landslagssjef Roy Johansen venter en tøff batalje.

- Jeg må si at Frankrike imponerer. De har slått Canada og Slovakia. Hadde det ikke vært for den svenske målvakten, Anders Nilsson, hadde de nok tatt ledelsen mot Sverige (1-2 torsdag) også. Det var en helt jevn kamp, sier Johansen til NTB om motstanderen.

Som Norge sparte Frankrike førstekeeperen (Cristobal Huet) mot Sverige. Og som Norge var Frankrike nær poeng, men tapte 1-2. Flere likheter virker det også å være mellom lagene.

- De har fostret fram et bra lag. De har en bra rekke med Bellemare, da Costa og Roussel, og alle de andre jobber veldig hardt. Frankrike har bra disiplin og en god målvakt, så det er rett og slett et veldig bra lag, vurderer Norges sjef.

Frankrike favoritt Johansen gir Frankrike et knepent favorittstempel før VM-nøkkelkampen.

- Sånn som det er nå, er de det (favoritter). Men hver kamp lever sitt liv. Det er vanskelig å si. De har iallfall gjort det bra i VM, men det har vi også. Vi har en mulighet om vi spiller på topp.

- Alle sammen må rett og slett spille på topp. Vi må få ut potensialet både som lag og enkeltspillere. Såpass bra er Frankrike. Vi må opp mot toppotensialet, sier han.

Takler press Den tøffe backen Henrik Ødegaard er enig. Han er sulten på en ny seier etter tapene for Sverige og Slovakia.

- Det er et veldig bra lag, og det blir knalltøft. Men det er en kamp vi kan vinne om vi er på topp. Da er det fortsatt en mulighet for kvartfinale. Det er vinn eller forsvinn, og det er sånne matcher som er kule å spille. Vi hadde på en måte kniven på strupen mot Italia og Danmark også, så vi har vist at vi kan håndtere det, sier Ødegaard til NTB.

Norge spilte fire kamper på fem dager og tapte de siste to. Før Frankrike-kampen har spillerne fått to hviledager.

(NTB)