Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trollmannen har funnet trylleformelen

Trener Kjell Teigen er ofte løsningen for hester som sliter med udefinerbare problemer, som ingen andre finner ut av. Tangen Per, som skal ut i V65-4 onsdag er et godt eksempel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Her er din sjanse til å vinne på hest!

Kjell Teigen tryller fram den ene vinneren etter den andre, etter at andre har gitt opp. Trollmannen med base på Vikersund har lang erfaring med akupunktur på hester med muskulære problemer.

- Tangen Per kom på stallen for en tid tilbake. Da var han muskeløm og stiv, spesielt på den ene siden av bogen. Vi har fått kontroll på problemet, og hesten trener fint om dagen.

- Han var bra i seiersløpet sist. Han ble skodd om etter det løpet. Nå går han med halvrunde alluminiumsko. Det skal han varme med. Så får vi se hvordan det fungerer. Det er mulig vi går tilbake til den gamle balansen som er slette jernsko til løpet. Men jeg må se hvordan han fungerer i varmingen først.

- Uansett er han hurtig, og jeg tror ingen slår ham i et regelrett løp, sier trener Teigen i kjent stil.

- Det eneste som ikke er helt som det skal er balansen. Men det ordner vi etter varmingen, beroliger treneren.

Kjell Teigen stiller med nesten halvparten av feltet i dagens første løp. Ull Rigel, Egil og Skaffer Balder skal møte Knut Haakenstads seiersmaskin Gylden Knut i et løp for 4- og 5-åringer.

- Ull Rigel er det feilfritt og en best mulig premie som er målet for.

image: Trollmannen har funnet trylleformelen

- Egil er en liten luring. Det er kanskje litt for kort for ham. Han travet 1.28 sist i Derby og utvikler seg stadig. Hesten er bra bare han ikke taper for mye fra start. Er han med runden igjen kan det bli spennende. Han avslutter alltid solid og er en outsider.

- Skaffer Balder er kanskje den mest stabile av mine tre. Han er ikke lett å vinne med, men kan fort dukke opp i trippelsammenheng, avslutter trollmannen fra Vikersund.

Utfordrer favoritten uten sko

Trener og kusk Eivind Gravdal har store forhåpninger om å slå storfavoritten Briskeby Philip i V65-6.

- Skibber har travet skoløs i mange av løpene i år. Jeg valgte å kjøre med jernsko sist, men jeg river av skoene onsdag. Han er mye finere uten sko. Han trener fint om dagen. Han travet 1.25 sist, og det er bra. Det er en fin traver. Vi har slått Briskeby Philip tidligere. Jeg har ikke lagt opp noen taktikk ennå, men vil nødig ha dødens. Jeg ønsker meg et løp på rulle, da har han en fin speed til slutt. Vi har uansett et så fint spor at vi er sikret en fin posisjon. Garderes Briskeby Philip bør Skibber på bongen, råder trener og kusk Eivind Gravdal spillerne.

Det er hva Dagbladets tipsekspert Bengt Berg også har funnet ut.

- Hva med stallvenninnen Hof Stjerna i V65-2?

- Hun er ganske bra. Hun feilet sist, da det gikk for fort fra start. Jeg har ikke vært helt fornøyd med henne i trening. Jeg synes ikke hun har vært helt kurant i det siste. Men hun har bra grunnkapasitet, og er hun på hugget skal hun være god for en rekordforbedring, sier Eivind Gravdal.

GRUNN TIL Å GLISE. Kusk Cato Antonsen skjønner at han har noe spesielt å kjøre med. Foto: HESTEGUIDEN.COM
GRUNN TIL Å GLISE. Kusk Cato Antonsen skjønner at han har noe spesielt å kjøre med. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Antonsen pluss Teigen er lik seier

Cato Antonsen er fast kusk på flere av hestene til Kjell Teigen. Kuske-Cato er optimist med tanke på seier med Tangen Per.

- Tangen Per vant greit sist. Han travet et fint løp og travet 1.27 full vei. Jeg kunne tenkt meg at løpet gikk over 2100 meter. Jeg er redd sprintdistanse fort kan bli for oppjaget. Men fungerer han, skal jeg love at vi kjemper om seieren, sier kusk Cato Antonsen.

- Hva med dine øvrige oppsitt onsdag?

- Brenne Bragd (1.løp) er en kjempegod hest. Han møter et par bra her. Men han vant enkelt på 1.30 sist og er i fin utvikling. Vi skal være med og kjempe om seieren.

- Euro Tilly (V65-1) kjenner jeg ikke så godt til. Det er tungt å tro på noe mer enn en premie.

- Stein Frigg (V65-2) hadde trolig vært helt i årgangstoppen, hadde det ikke vært for at han trøbler med beintøyet. Det er en hest med bra kapasitet, men han har vært litt hingstete og litt lurvete i travet. Han kommer ut for første gang som vallak. Fungerer han, skal han kjempe langt framme.

- Salut Sund (V65-5) trakk et dårlig spor mot fine hester. Vi er fornøyd med en premie, oppsummerer Cato Antonsen.

HAR MAGIEN. Kjell Teigen har gjort det igjen. Problemene til stortalentet Tangen Per er borte.
SMILER I SKJEGGET.Trener og kusk Eivind Gravdal har klare planer om å slå storfavoritten i V65-7 med Skibber.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!