Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trollmannen Os parkerte alle skiskytterne

Sensasjonell seier i sesongåpningen.

VANT: Alexander Os var endelig på toppen av pallen igjen. Her er han etter en seier i 2008. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
VANT: Alexander Os var endelig på toppen av pallen igjen. Her er han etter en seier i 2008. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Alexander Os gikk et feilfritt løp i sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen i dag, og vant overlegent foran Simon Fourcade og Vetle Sjåstad Christensen.

Os har slitt voldsomt med sykdom i flere sesonger, og har blant annet vært rammet av både kyssesyke og twar. At han slo voldsomt tilbake i dag var stort for flere enn ham.

- Jeg har virkelig slitt og jobbet hardt for dette. Jeg har trent, trent og trent og er veldig fornøyd med det jeg har fått til her, sa Os til NRK.

Åpningsrennet hadde samtlige av Norges beste skiskyttere på startstreken, i tillegg til de siste seongenes store skiskytter, Martin Fourcade fra Frankrike.

Os skjøt feilfritt på begge de to skytingene i sprinten, og holdt god fart i sporet. Til slutt vant han med mer enn tjue sekunder.

Tarjei Bøe ble nummer fire, mens Martin Fourcade ble nummer seks, Emil Hegle Svendsen nummer sju, og Ole Einar Bjørndalen nummer ni.

- Han har jobba steinhardt for dette i mange år, så dette var veldig fortjent, sa Bjørdalen til NRK om sin tidligere landslagskollega Alexander Os' overraskende seier.

Nå er nordlendingen plutselig aktuell for verdenscupåpningen i skiskyting i Østersund den første helgen i desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling