Trollmannen Os parkerte alle skiskytterne

Sensasjonell seier i sesongåpningen.

VANT: Alexander Os var endelig på toppen av pallen igjen. Her er han etter en seier i 2008. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
VANT: Alexander Os var endelig på toppen av pallen igjen. Her er han etter en seier i 2008. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alexander Os gikk et feilfritt løp i sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen i dag, og vant overlegent foran Simon Fourcade og Vetle Sjåstad Christensen.

Os har slitt voldsomt med sykdom i flere sesonger, og har blant annet vært rammet av både kyssesyke og twar. At han slo voldsomt tilbake i dag var stort for flere enn ham.

- Jeg har virkelig slitt og jobbet hardt for dette. Jeg har trent, trent og trent og er veldig fornøyd med det jeg har fått til her, sa Os til NRK.

Åpningsrennet hadde samtlige av Norges beste skiskyttere på startstreken, i tillegg til de siste seongenes store skiskytter, Martin Fourcade fra Frankrike.

Os skjøt feilfritt på begge de to skytingene i sprinten, og holdt god fart i sporet. Til slutt vant han med mer enn tjue sekunder.

Tarjei Bøe ble nummer fire, mens Martin Fourcade ble nummer seks, Emil Hegle Svendsen nummer sju, og Ole Einar Bjørndalen nummer ni.

- Han har jobba steinhardt for dette i mange år, så dette var veldig fortjent, sa Bjørdalen til NRK om sin tidligere landslagskollega Alexander Os' overraskende seier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer