Trollmannen

ST. DENIS (Dagbladet): Brasil- Frankrike 0-3. Zinedine Zidane (26) - verdens beste fotballspiller med verdens fineste navn er verdensmester i fotball. Det er historien fra denne heite gullnatta i Paris. Og når du avgjør en VM-finale så å si aleine, kan du grine litt og hoppe i fanget på presidenten også. Du kan egentlig gjøre hva du vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frankrikes VM-gull, og måten de hentet det hjem på, ble den endelige kroningen av Zinedine Zidane som verdens beste fotballspiller.

Vi kan krangle til vi får skjegg, men jeg gir meg ikke. For da nasjonen Frankrike trengte en helt av dimensjoner tok den Marseille-fødte trollmannen fram sitt ypperste.

Og ga landet sitt tårer og gull.

Hadde bestemt seg

Notatene fra denne kvelden - hvor klokka nå nærmer seg kvart på tolv og landets president Jaques Chirac fortsatt oppfører seg som en bajass sammen med de franske gutta der nede på graset - forteller at Zidane tok tak i det fra start.

Han hadde rett og slett bestemt seg for å bli verdensmester i fotball. Og før ti minutter var gått var han allerede notert tre ganger i heftet.

For fotball godt over VM-gjennomsnittet.

Men det er scoringene som hever seg over alt denne kvelden. Og måten Zinedine Zidane tok vare på sjansene sine på. For mens resten av de franske gutta ble nervøse og stive da de burde scoret, gikk Zizou til verket som en keiser til hest.

Og headet ballen i mål.To ganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer