Troms Ap krever OL-garanti

- Godtar ikke noe annet.

 - Vi godtar ikke noe annet fra vårt eget parti enn at det går inn for en statsgaranti til OL i Tromsø selv om prisen blir høyere enn forventet, sier Arbeiderpartiets fylkesleder i Troms, Bjørn Inge Mo.

- Et vinter-OL har så store ringvirkninger for landsdelen at vi ikke kan la oss psyke ut av en kritisk gjennomgang av OL-prosjektet. Det er drømmene og håpet til folket her i nord som skal avgjøre hvilken politikk vi skal føre og ikke revisorene, sier Mo.

Oslo var sammen med Trondheim den kommunen som tapte i kampen med Tromsø om å bli norsk kandidat til vinterolympiaden i 2018. Byrådsleder Erling Lae i Oslo sier at hovedstaden kan komme på banen igjen som kandidat hvis Idretts-Norge og staten står sammen om det.

Men Lae sier til NTB at han i tilfelle ikke ønsker noen gjentakelse av det som skjedde da regjeringen i det stille valgte Tromsø. Slike skjulte føringer ønsker ikke byrådslederen, som sier at et vinter-OL i Oslo i 2022 ville vært den aktuelle året.

Oslo er også avhengig av en statsgaranti for å kunne gjennomføre et OL, men Lae viser til at kostnadsoverslaget fra Oslo var billigere enn det opprinnelige overslaget fra Tromsø. Lae ser ikke bort fra at et kostnadsoverslag for en olympiade i Oslo kan sprekke, men slike sprekk som man har hatt i Tromsø er helt uakseptabelt, mener han.

(NTB)

Troms Ap krever OL-garanti