Tromsø - det naturlige valget

Her er de viktigste punktene fra Tromsø.

Tromsø er den nordligste av de tre søkerbyene. I sin presentasjon brukte de mye tid på natur og de kompakte lekene.

- Vi har en fantastisk natur og et panorama som er helt enestående. Vi ønsker å ta vare på naturen. Dette er et viktig satsingsområde for oss. Og naturen er sårbar i nord. Det tar lengre tid å rehabilitere et sår i nord enn i sør, fortalte Petter Jansen i Tromsø 2018 AS da de presenterte søkerbyen under overleveringen av søknaden mandag.

Det kompakte argumentet er allerede godt kjent, men Jansen brukte tid på å poengtere nettopp dette:

- Vi har et opplegg som er veldig kompakt. Det er ikke mer enn elleve kilometer mellom sentrum og de 14 nærmeste anleggene. Det er noe lenger til Blåtind. Men det tar ikke mer enn 35 minutter dersom du holder fartsgrensen. I vår søknad har det vært viktig å være kompakte, sa Jansen.

Jansen fikk også fram at det er viktig å få med seg de frivillige, noe som er viktig for Norges Idrettsforbund. Til søknaden som Tromsø leverte har ikke mindre enn 250 frivillige lagt ned arbeid.

Til slutt fikk Hermann Kristoffersen virkelig solgt inn Tromsø:

- Vi skal vise hva arktisk magi egentlig er. Vi skal la folk få oppleve noe de aldri har opplevd før. Dere skal få en unik opplevelse, og jeg håper at vi kan gi dere denne gaven, avsluttet han.

(NTB)