Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø 2018 må betale 970 000 kroner

Tapte mot Terje Håkonsen og The Arctic Challenge i høyesterett.

ULOVLIG BILDEBRUK: Tromsø 2018 brukte et bilde av Andy Finch fra USA i The Artic Challenge i reklameøyemed uten å søke om tillatelse. Her er Finch i aksjon i TAC i 2004. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
ULOVLIG BILDEBRUK: Tromsø 2018 brukte et bilde av Andy Finch fra USA i The Artic Challenge i reklameøyemed uten å søke om tillatelse. Her er Finch i aksjon i TAC i 2004. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

|||

Tromsø 2018 tapte i Høyesterett, og er dømt til å betale The Arctic Challenge AS og Andy Finch 970 000 kroner i vederlag og sakskostnader.

Saken gjelder bruken av et bilde som ble tatt av Andy Finch i forbindelse med The Arctic Challenge i Tromsø i 2004. Tromsø 2018 brukte dette bildet i reklameøyemed uten å innhente tillatelse.

Arrangøren av Arctic Challenge ved Terje Håkonsen anla sak mot OL-selskapet i Tromsø.

Det endte med nederlag for Håkonsen og snøbrettarrangørene både i tingretten og lagmannsretten, men i Høyesterett fikk selskapet medhold.

Vederlaget Tromsø 2018 er dømt til å betale innen to uker er på 80 000 kroner, mens saksomkostningene for behandlingen i de ulike rettsinstansene er satt til 890 000 kroner. Også her har Høyesterett satt betalingsfristen til to uker.

- Vi er dypt skuffet. Tidligere har vi vunnet i to rettsinstanser med klare og entydige dommer. Da hadde vi naturlig nok håpet på en stadfestelse i Høyesterett, sier leder av avviklingsstyret i Tromsø 2018, Gunnar Nilssen til avisa Tromsø.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media