Tromsø avgjorde i det 93. minutt

Etter 92 tamme minutter mot HamKam. Men Morten Moldskred ble skadd.

(Dagbladet.no): HamKam - Tromsø 0-1 (0-0).

Møtet mellom topplaget Tromsø og bunnlaget HamKam i Hamar ble en kjedelig kamp. Rett og slett.

Lenge så det også ut til at den skulle ende målløst, noe som ikke akkurat ville ha tegnet et feil bilde av begivenhetene.

Uenige om frisparket
Men 93 minutter ut i kampen gikk TILs Adriano Munoz ned i en duell med HamKams Frode Bjørnevik, og dommeren dømte frispark like utafor hjemmelagets sekstenmeter.

- Dommerne følte at det var frispark, vi mener det ikke var frispark. Dessuten var det frispark til oss i forkant av situasjonen, sier HamKam-trener Arne Erlandsen til TV 2.

Situasjonen benyttet innbytter Kevin Larsen uansett til å banke ballen lavt til høyre i nettet, til 0-1 og avgjørelse noen få sekunder før slutt.

- Jeg fikk beskjed om å skyte hardt, og det gjorde jeg, smiler innbytter Larsen til TV 2.

Moldskred skadd

UENIGE: Oluwasegun Abiodun og HamKam følte Tromsø aldri skulle ha fått frispark da de scoret sekunder før slutt. Foto: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN/SCANPIX
UENIGE: Oluwasegun Abiodun og HamKam følte Tromsø aldri skulle ha fått frispark da de scoret sekunder før slutt. Foto: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN/SCANPIX Vis mer

Med tap ser HamKam nå enda mer redningsløst fortapt ut enn noensinne. Den seine scoringen løftet samtidig Tromsø til andreplass på tabellen.

Avstanden opp til topplaget Stabæk er faktisk bare tre fattige poeng.

Et skår i gleden er det likevel at Morten Moldskred måtte gå av banen med skade etter en drøy halvtimes spill.

De første rapportene går riktignok på at den målfarlige spilleren ikke blir borte lenge - og det er viktig for Norges nordligste tippeligalag, som allerede har Sigurd Rushfeldt ute med skade.

Tromsø avgjorde i det 93. minutt
TIL-JUBEL: Fortsetter Tromsø å utnytte alle sjanser så effektivt som det Kevin Larsen gjorde i dag, kan det fort ende med medalje til Ishavsbyen.
SKADD: Skår i gleden for Tromsø: Morten Moldskred gikk ut med skade.