Eliteserien 2023

Tromsø best i nord

Bodø/Glimt måtte seg slått av Tromsø i kampen om Nord-Norge, etter scoring av Napoleon.

TOPPOPPGJØR: Bodø/Glimt tar imot Tromsø hjemme på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB
TOPPOPPGJØR: Bodø/Glimt tar imot Tromsø hjemme på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - Tromsø 0 - 2

Tromsø vinner på Aspmyra, og påfører Glimt første Eliteserietap hjemme denne sesongen. I kveld er det Tromsø som er storebror.

Målscorer Paintsil var storfornøyd med seieren, og kom med tiltale på bannerne Glimt-fansen hadde hengt opp. Der sto det at bodøværingene er i stand til å kjøpe hele Tromsø, noe Paintsil mener de bør vurdere:

- Kanskje de bør kjøpe oss? Det bør de i hvert fall, uttalte han til TV 2 etter at seieren var et faktum.

Tok føringen

Tromsø tok tidlig grepet om bataljen i nord, etter at deres egen Napoleon satte ballen iskaldt i mål etter 20 minutter. Jesper Napoleon Romsaas spilte seg tvers gjennom Glimts midtbane, og klinka ballen i mål. Med det ledet gjestene 0–1 til pause.

Gaute Helstrup, hovedtrener i Tromsø var storfornøyd med åpningen. Han trakk særlig fram godt defensivt spill av tromsøværingene.

- Vi jobber knallhardt over hele banen, og kjemper særlig godt i målboksen vår. Vi får vekk alle de truende ballene, fortalte han til TV 2 i pausen.

Sjansesløseri av Glimt

Bodø/Glimt imponerte aldri, og sløste vekk den ene sjansen etter den andre. Hovedtrener Kjetil Knutsen var ikke fornøyd da laget gitt til pause.

- Vi er for upresise, og er nødt til å heve oss. Det skal vi ha på plass fra start nå.

Glimt klarte aldri å heve seg, og fikk det ekstra tungt etter at Yaw Paintsil satte nok en Tromsø-scoring etter 61 minutter.

Resten av kampen var av den jevne sorten, der Tromsø tidvis var slitne. Likevel sto de løpet inn, på mesterlig vis. Romsaas forteller at det kommer av sterk lagmoral.

- Vi er en skikkelig bra gjeng, og backer hverandre. Går i taklinger og blør for drakta. Uansett hvor slitne vi er, fortalte han til TV 2.

Tromsø ligger nå på en andreplass, men Romsaas nekter å snakke om medalje.

- Nei, nei, nei! Vi snakker ikke om medalje enda, det tar vi på ganga, avslutter han.

Du kan følge kampen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer