GOD VINTER: Tromsø er ett av tre lag i årets Tippeliga som spilte i 1. divisjon i 2014. Det vises dog ikke på treningskampresultatene, der har tromsøværingene vært best av samtlige. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
GOD VINTER: Tromsø er ett av tre lag i årets Tippeliga som spilte i 1. divisjon i 2014. Det vises dog ikke på treningskampresultatene, der har tromsøværingene vært best av samtlige. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Tromsø best i oppkjøringa: - Det betyr fint lite

I motsatt ende er Stabæk og Sandefjord.

(Dagbladet): Samtlige Tippeliga-lag har spilt minst sju treningskamper i oppkjøringa før avspark 2. påskedag.

Resultatmessig har Tromsø vært best av dem alle.

«Gutan» har vunnet seks på rad etter at de tapte den første treningskampen tilbake i februar mot Aalesund. Deretter har La Manga Club, Sogndal, Mjøndalen, Alta, Stabæk og Bodø/Glimt alle blitt slått.

- Jeg bryr meg ikke om ting som ikke gjelder, og resultatene i treningskampene betyr fint lite. Å spille om poeng blir noe helt annet, men vi har med oss en god følelse, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen til Dagbladet.

Defensive utfordringer I fjor var tromsøværingene det mestscorende laget i 1. divisjon, men de slapp også inn nesten ett mål i snitt hver kamp. Det har Nilsen og laget jobbet for å forbedre i vinter.

De siste tre treningskampene har de holdt nullen.

- Det som har vært viktig for oss er at laget og spillerne har progresjon på det vi jobber med. Vi har tatt tak i defensive utfordringer fra i fjor, og jeg føler at vi har forbedret oss.

- Men det er ingen som vet hvor vi står før vi starter, og sånn tror jeg det er for alle lag, så vi gleder oss voldsomt til å starte.

Tromsø-spillerne har fri langfredag før kampplanen og startelleveren skal spikres fram mot avspark hjemme mot Sarpsborg 08 2. påskedag.

Stabæk og Sandefjord nederst Selv om de røde og hvites gode resultater i vinter ikke har gitt poeng, er Nilsen tydelig på at det har vært med på å bygge selvtillit og en positiv stemning både i og rundt klubben.

- Det er på de tingene treningskampresultatene har noe å si. Det gir selvtillit til lag, klubb og supportere. Det er alltid godt å ta med seg, og det gleder alle som jobber i og for klubben, forklarer treneren.

Tabellen er laget med tre poeng for seier og ett poeng for uavgjort som utgangspunkt og rangert etter poengsnitt.

Stabæk og Sandefjord kommer dårligst ut etter vinterens treningsresultater. De er de eneste som har et snitt på mindre enn ett poeng.

Laget fra Bærum har færrest seirer av samtlige, mens Sandefjord er nederst med dårligst poengsnitt.

På mandag får begge muligheten til å motbevise eksperter og andre som har tippet dem nord og ned da begge åpner med hjemmekamp, Stabæk mot Haugesund og Sandefjord mot Bodø/Glimt.