Tromsø er best i Norge mot Rosenborg

Møtes på Lerkendal i kveld.

• Direkte klokka 19: Rosenborg - Tromsø

(Dagbladet.no:) Tromsø er den klubben i Tippeligaen som har best tak på Rosenborg.

TIL har møtt Rosenborg 17 ganger i Tippeligaen siden 1997, og har vunnet fem av kampene. Sju har endt uavgjort og Rosenborg har vunnet fem ganger.

Dette gir et poengsnitt på 1,29 per kamp, noe som er hakket foran Stabæk og Viking.

- Trygghet i laget

Tidligere TIL-spiller Bjørn Johansen kan ikke avsløre hva den hemmelige oppskriften er.

- Det er vanskelig å si. Det vil alltid være noen lag som passer bedre for visse klubber, men når det er sagt har Tromsø hatt mange forskjellige årganger og spillesett i denne perioden, sier «Bummen» Johansen til Dagbladet.no.

Nettopp det gjør statistikken nesten enda mer imponerende, for TIL har vært som en jojo på tabellen de siste ti sesongene.

SPILLER MOT GAMLEKLUBBEN: Sigurd Rushfeldt vender tilbake til Lerkendal i kveld. Foto: TRULS BREKKE
SPILLER MOT GAMLEKLUBBEN: Sigurd Rushfeldt vender tilbake til Lerkendal i kveld. Foto: TRULS BREKKE Vis mer

- Spillergruppa har jo etter hvert blitt klar over at de har hatt et godt tak på Rosenborg, og dette gir en trygghet i laget. Når denne selvtilliten brer seg, er det enklere å gå på banen med senkede skuldre, sier Johansen.

Han mener også at Tromsø var en av de første klubbene som torde å legge press på Rosenborg, og ikke bare legge seg tilbake og vente på trønderlokomotivet.

- Vi fant tidlig ut at den beste måten å spille mot dem på var å stå høyt. Nå er det flere som spiller slik mot Rosenborg, og lykkes med det.

Tøffere på Lerkendal

Det er imidlertid på Alfheim Tromsø har lagt grunnlaget for den gode statistikken. Her viser statistikken 4-2-3, med Tromsøs seire nevnt først.

På Lerkendal har TIL bare 1-5-2 å vise til, og Bjørn Johansen tror Gutan får det tøft i kveld.

- Det blir nok vanskelig for Tromsø, men du skal ikke se bort fra at det blir en jevn batalje. Rosenborg har derimot flyt nå - hvis vi ser bort fra cuptapet mot Sandefjord - og har en evne til å vinne jevne kamper, sier han.

Forrige helg slo Tromsø en annen gullkandidat, Brann, hjemme på Alfheim.

Tromsø er best i Norge mot Rosenborg

- For lagene på nedre halvdel er det stor forskjell på hjemme- og bortebane. Likevel: Når bunnlagene mobiliserer til maks innsats slår de ofte til. Det er merkelig at topplagene ikke alltid får fram den samme gløden, sier Bjørn Johansen.


Rush er klar
Sigurd Rushfeldt, som tidligere har spilt for Rosenborg, har tro på seier i kveld.

- Jeg tror sjansene er gode for tre poeng. Rosenborg er ikke så suveren som de en gang var, sier Rushfeldt til Nordlys.

Han har slitt litt med en lyskeskade den siste tida, men skal være klar til kamp i kveld. TIL-spissen er viktig for Gutan, og har scoret fire mål etter at han kom tilbake til nord i juli.

Ifølge Bladet Tromsø må Tromsø klare seg uten Thomas Hafstad, Ole Andreas Nilsen og Roar Christensen er alle ute med sykdom, mens Knut Borch og Morten Moldskred begge er langtidsskadd.

Rosenborg starter trolig med Daniel Braaten og Øyvind Storflor på hver sin kant, etter at Jan Gunnar Solli slo opp en lårskade mot Odd, skriver adressa.no.

Debatt

Hva tror du om kveldens kamp mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal?

MENTAL GREIE: Bjørn Johansen sier spillergruppa etter hvert ble overbevist om at RBK ikke var noen overmakt.