- Tromsø er en by uten vinnere

Kraftsalve fra Steinar Nilsen.

(Dagbladet.no): Steinar Nilsen er åpenbart ikke redd for å gjøre seg upopulær i egen by før han gir seg som TIL-trener etter sesongen.

I næringsmagasinet «Markant» stempler han Tromsø som «en by uten vinnere og vinnerkultur», ifølge Nordlys.

- Vi er rett og slett ikke glad i å skape vinnere, og vi er ikke flinke til å holde disse vinnerne fram, sier han.  

«Gutan» er i ferd med å miste det som så ut som en sikker medalje i Tippeligaen, etter å ha sanket ett poeng på sine tre siste kamper.

Etter 4-4 hjemme mot Molde sist lørdag - der Tromsø ga fra seg en 4-2-ledelse - var han nådeløs mot eget lag, og sa at det manglet ledertyper.

Nilsen vil ikke kommentere om det er mangelen på vinnerkultur som gjør at han slutter i Tromsø, men legger ikke skjul på at han er gått lei byens likegyldighet til å oppnå gode resultater. Til tross for at laget hans har levert en sesong over all forventning, har ikke publikum akkurat gått av hengslene.

- Vi er entuasiastiske et stykke på vei med å bygge opp disse vinnerne, men vi har en tendens til å sny ryggen til dem når de er i ferd med å nå toppen - da forventer vi at de skal klare seg selv, sier han til «Markant».

Han tar også et oppgjør med janteloven, som han opplever som sterkt tilstedeværende i byen.

TAR ET OPPGJØR MED JANTELOVEN: Steinar Nilsen mener det kjennetegner Tromsø som by å snu ryggen til vinnertyper når de er i ferd med å nå toppen. Foto: SCANPIX
TAR ET OPPGJØR MED JANTELOVEN: Steinar Nilsen mener det kjennetegner Tromsø som by å snu ryggen til vinnertyper når de er i ferd med å nå toppen. Foto: SCANPIX Vis mer

- I forhold til misunnelse synes jeg ikke Tromsø har noe å skryte av i forhold til småkommuner som sliter med «bygdedyret», vi mangler raushet. Vi blir fort musunnelige, og ofte er det vel så viktig at konkurrenten mislykkes som at vi selv lykkes, sier han.

- Tromsø er en by uten vinnere