Tromsø er over streken for første gang siden april

Bykset forbi Start

ENDELIG SEIER:  Runar Espejord (t.v.) scorer for  Tromsø. Foto: NTB Scanpix
ENDELIG SEIER: Runar Espejord (t.v.) scorer for Tromsø. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tromsø sikret tre viktige poeng i nedrykksstriden da de søndag slo Viking 3-1.

Dermed er gutan på trygg plass i Tippeligaen for første gang siden femte runde (29.april).

Gjestene fra Stavanger tok ledelsen, men hjemmelaget kom tilbake og snudde til seier.

Søndagens seier gjør at Tromsø klatrer opp på 23 poeng. Dermed ligger de på trygg plass tre runder før slutt. Det var Tromsøs første seier siden juli.

Viking tok ledelsen 16 minutter inn i oppgjøret mot Tromsø. Gjestene fikk en kontring, og Steinthor Thorsteinsson så at Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre sto langt ute.

Islendingen forsøkte seg på en lobb, men traff tverrliggeren. På returen var Suleiman Abdullahi først og løp ballen inn i mål til Viking-ledelse.Gjestene kom til flere muligheter etter scoringen, men Tromsø avverget nye mål.Ett minutt på overtid i første omgang skrudde Kent-Are Antonsen en corner inn foran målet til Viking.

Der var Runar Espejord, og på nærmeste stolpe stusset han inn utligningen.Viking jaktet seiersmålet de trengte for å holde følge i medaljekampen, men det var Tromsø som 19 minutter før slutt scoret sitt andre for kvelden.Antonsen var igjen nest sist på ballen, da han slo et frispark inn i feltet.

Der var Magnar Ødegaard, og midtstopperen sørget for ledelse til hjemmelaget.Åtte minutter før slutt scoret Espejord sitt andre for kvelden.Spissen fikk ballen fra Viking-keeper Iven Austbø, og fra distanse smalt han ballen i det lengste hjørnet og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

For Viking betyr søndagens tap at de ligger fem poeng bak Strømsgodset i kampen om bronsemedalje når det gjenstår tre serierunder.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer