Tromsø: Ett sekund fra 1. divisjon

Klokka viste 93 minutter i siste serierunde. Tromsø var et 1.-divisjonslag. Sekundet etter stupheader Arne Vidar Moen ballen i mål.

TRONDHEIM (Dagbladet): Dommer Tom Henning Øvrebø har lagt til tre minutter. Aalesund leder 2-0 på Kråmyra. TIL er i hengemyra. Pengemennene i Tromsø IL har tatt fram rødpennen. Spillere må bort. Millioner må kuttes. Det er da det skjer. Selve øyeblikket. Det man kommer til å snakke om i Tromsø fram til Vegard Ulvang tenner OL-flammen på Nordpolen i 2014:

Et hjørnespark slås inn mot RBK-feltet. Ballen sneier panna til Bjørn Johansen og RBK-keeper Arni Gautur Arason er utspilt. Ballen heades i mål. 10 utespillere kaster seg i en haug inne i seriemesterens femmeter. Et minutt etter finner vi ut hvem som har scoret.

Mitt viktigste mål

Han som like før slutt stoppet Roar Strand fra å gjøre slutt på alt da han reddet ballen på målstreken. Arne Vidar Moen.

- Vi er flere som henger der oppe. Jeg ser ballen, men skjønner ikke at j ballen går i mål før lagkompisene holder på å drepe meg, flirer Arne Vidar Moen (32).

Like etter avspark blåses kampen av og elleville jubelscener utspiller seg.

Siste sekund

- Det var ikke mange som hadde trua på oss. Cupfinalen i 1996 blir bare småtterier mot dette, roper midtbanegeneralen Bjørn Johansen. Den gang sto Arne Vidar Moen like bak Sigurd Rushfeldt som headet inn seiersmålet på overtid mot Bodø-Glimt.

- Jeg klarer ikke helt å tenke nå. Men at det er mitt viktigste mål noensinne, er det ikke tvil om, sier Moen som ventet til siste sekund med å score sitt første Tippeliga-mål for sesongen.

Tromsø-trener Terje Skarsfjord gamblet voldsomt på Lerkendal i går. Da han byttet ut spissen Peter Kovacs etter 76 minutter lurte publikum om TIL var interessert i å overleve.

- Jeg innså at jeg ville få kritikk for det i ettertid. Men Peter var sliten og vi trengte friske bein. Man kan ikke uhemmet hive folk framover når vi møter RBK på Lerkendal, sier Skarsfjord.

Taktikken til Terje Skarsfjord fungerte som en drøm. Dramatikken kunne ingen ha drømt om.