Tromsø får millioner fra megabøter

Får uventet hjelp til å dekke undeskudd.

NY OG GAMMEL JUBEL. Her jubler sportslig leder Svein Morten Johansen (bak til venstre) over mål for elleve år siden. I dag er han godt fornøyd med 2,1 millioner i uventet gevinst til Tromsø IL. Foto:  Kaja Baardsen
NY OG GAMMEL JUBEL. Her jubler sportslig leder Svein Morten Johansen (bak til venstre) over mål for elleve år siden. I dag er han godt fornøyd med 2,1 millioner i uventet gevinst til Tromsø IL. Foto: Kaja BaardsenVis mer

Pegnene fra megabøtene til Manchester City og Paris Saint-Germain skal komme andre europeiske klubber til gode.

På Tromsø drypper det 2,1 millioner kronter.

Både City og PSG ble i mai bøtelagt med 490 millioner kroner hver av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Bakgrunnen var toppklubbenes brudd på regelverket om økonomisk fair play (FFP).

I første omgang har City, PSG og Zenit St. Petersburg innbetalt til sammen 200 millioner kroner. Disse pengene skal fordeles på klubbene som deltok i gruppespillene i mesterligaen og europaligaen forrige sesong.

Dermed får Tromsø, som i fjor var eneste norske lag i europaligaens gruppespill, et uventet beløp på 2,1 millioner kroner.

- Det er klart at pengene kommer godt med. Vi kan ikke bruke dem på spillere eller lønninger, men de hjelper oss med underdekningen på kostnadssiden, sier sportslig leder Svein Morten Johansen i TIL til NTB.

Også lag som røk ut i kvalifiseringen til mesterliga og europaliga forrige sesong, får en mindre del av bøtene. Det betyr at Molde, Hødd, Rosenborg og Strømsgodset får penger fra UEFA.
(NTB)