Tromsø får plassen til Besiktas i Europa League

CAS avviste anken fra tyrkerne.

UTE, MEN INNE: Tromsø-spillerne hang med hodet etter tapet mot Besiktas i går kveld, men er med i trekningen av Europa League-gruppene klokka 13 i dag. Foto: Ozan Kose, AFP / NTB Scanpix
UTE, MEN INNE: Tromsø-spillerne hang med hodet etter tapet mot Besiktas i går kveld, men er med i trekningen av Europa League-gruppene klokka 13 i dag. Foto: Ozan Kose, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Idrettens voldgiftsdomstol (Cas) har avvist anken til Besiktas. Dermed er Tromsø klare for Europa League. Det melder Uefa på nettsiden sin i dag.

Tromsø vil dermed være med i trekningen klokka 13 i dag, til tross for at de tapte 2-0 borte mot Besiktas i går og 3-2 sammenlagt.

Besiktas ble utestengt fra europacup denne sesongen på grunn av kampfiksing. Kampene mot Molde ble spilt mens Besiktas' anke var til behandling hos Cas.

Også Fenerbahce er utestengt fra europacup denne og neste sesong, og mister plassen i Europa League som de ville fått etter å ha tapt siste kvalikrunde i Champions League med Arsenal. Kampen ble spilt fordi Fenerbahce anket saken til Cas, som først fattet sin beslutning på onsdag.

Fenerbahces plass ble i morges delt ut til en av taperne fra siste Europa League-kvalikrunde etter loddtrekning. Molde var med i den trekningen etter å ha tapt 5-0 sammenlagt mot Rubin Kazan.

Molde ble imidlertid ikke det heldige laget som ble trukket ut av taperbollen, den siste plassen gikk til Apoel FC fra Kypros.